Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 12:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Larry Fink (BlackRock): Ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική συρρίκνωση

Larry Fink (BlackRock): Ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική συρρίκνωση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα θα μπορούσε να πυροδοτήσει παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση, καλώντας τους επιχειρηματικούς ηγέτες που συγκεντρώθηκαν στη Σαουδική Αραβία να καταγγείλουν την τρομοκρατία και τον πόλεμο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν αυτά τα πράγματα δεν επιλυθούν, πιθανότατα σημαίνει περισσότερη παγκόσμια τρομοκρατία, που μεταφράζεται σε περισσότερη ανασφάλεια, περισσότερο φόβο στην κοινωνία, και λιγότερη ελπίδα. Και όταν υπάρχει λιγότερη ελπίδα, βλέπουμε συρρίκνωση στις οικονομίες μας», τόνισε σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Λίγες είναι οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων οι οποίες έχουν καταφέρει να διαγράψουν μία τόσο σπουδαία και επιτυχημένη πορεία όσο η BlackRock. Η ιστορία της ξεκινά το 1988 όταν ο σημερινός CEO Larry Fink, ο Robert Kapito και η Susan Wagner μαζί με μια μικρή ομάδα στελεχών αποχώρησαν από την First Boston Corporation για να ξεκινήσουν από το μηδέν το δικό τους εγχείρημα.

35 χρόνια αργότερα ο επενδυτικός κολοσσός με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει πάνω περίπου 9 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, 70 γραφεία σε 30 χώρες και πελάτες σε τουλάχιστον, 100 χώρες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο «Μεγάλος Αγώνας»: Η κούρσα για την διαχείριση των 9 τρισ. δολαρίων της BlackRock

CEO της BlackRock: Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς θα ξεπεράσει το 5%

Η στήριξη της BlackRock σε προτάσεις μετόχων για ζητήματα ESG μειώθηκε «δραματικά»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News