Business & Finance Παρασκευή 20/10/2023, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Meta: Απολογήθηκε για την μετάφραση «τρομοκράτης» στο bio των προφίλ υποστηρικτών της Παλαιστίνης

Meta: Απολογήθηκε για την μετάφραση «τρομοκράτης» στο bio των προφίλ υποστηρικτών της Παλαιστίνης

Η αυτόματη μετάφραση του Instagram, εμφάνιζε την ένδειξη «Παλαιστίνιος τρομοκράτης», στο bio των προφίλ ορισμένων χρηστών, παρά το γεγονός ότι στο πρωτότυπο κείμενο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, γεγονός για το οποίο η Meta, ζήτησε συγγνώμη. 

Το ζήτημα τέθηκε τη Δευτέρα σε ένα TikTok από τον χρήστη ytkingkhan. 

Ο TikToker έδειξε ότι το bio του στο Instagram είχε μια γραμμή που περιείχε τρία στοιχεία – «Παλαιστίνιοι» στα αγγλικά, ένα emoji με παλαιστινιακή σημαία και την αραβική φράση “alhamdulillah”.

Το λογισμικό αυτόματης μετάφρασης του Instagram μετέτρεψε ολόκληρη τη γραμμή σε «Δόξα τω Θεώ, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες πολεμούν για την ελευθερία τους», μαζί με το emoji της παλαιστινιακής σημαίας, σύμφωνα με το βίντεο.

Ωστόσο, όταν η αγγλική λέξη «Παλαιστίνιοι» και το emoji της σημαίας αφαιρέθηκαν, το λογισμικό μετέφρασε με μεγαλύτερη ακρίβεια την αραβική φράση σε «Δόξα τω Θεό», σύμφωνα με το TikTok.

Ενας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Business Insider.

«Διορθώσαμε ένα πρόβλημα που προκάλεσε για λίγο ακατάλληλες αραβικές μεταφράσεις σε ορισμένα από τα προϊόντα μας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη που συνέβη αυτό», είπε ο εκπρόσωπος στον Guardian.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Meta: Σφίγγει τον κλοιό κατά της παραπληροφόρησης εν μέσω πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Το «διαζύγιο» της Silicon Valley με τα παραδοσιακά media ταρακουνά τον Τύπο

Ο John Legend έχει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης- Ποιος είναι ο σκοπός του It’s Good

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News