Business & Finance Πέμπτη 19/10/2023, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nestlé: Κλείνει εργοστάσιο γάλακτος για μωρά, γιατί μειώνονται οι γεννήσεις στην Κίνα  

Nestlé: Κλείνει εργοστάσιο γάλακτος για μωρά, γιατί μειώνονται οι γεννήσεις στην Κίνα  

Η Nestlé σχεδιάζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσιά της που παρασκευάζουν γάλα για μωρά, επικαλούμενη μια απότομη πτώση του ποσοστού γεννήσεων στην Κίνα, γεγονός που αποτελεί ένα νέο παράδειγμα των εκτεταμένων επιπτώσεων της δημογραφικής κρίσης της χώρας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο δήλωσε την Τετάρτη ότι θα κλείσει το εργοστάσιο βρεφικών σκευασμάτων Wyeth Nutrition στο Askeaton, μια πόλη στην Ιρλανδία, έως το πρώτο τρίμηνο του 2026, εκτός εάν βρεθεί αγοραστής. Το εργοστάσιο παράγει προϊόντα γάλακτος για μωρά αποκλειστικά για εξαγωγές σε αγορές της Ασίας.

Πρόκειται για μία ένδειξη του πώς η μείωση του πληθυσμού της Κίνας θα μπορούσε να επηρεάσει τις εταιρείες της Δύσης που πωλούν αγαθά και υπηρεσίες στη χώρα. Η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει ήδη την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν ότι η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού θα μπορούσε να απειλήσει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα μακροπρόθεσμα.

«Ο αριθμός των νεογέννητων μωρών στην Κίνα μειώθηκε απότομα από περίπου 18 εκατομμύρια ετησίως το 2016 σε λιγότερα από 9 εκατομμύρια που προβλεπόταν το 2023», ανέφερε η Nestlé σε δήλωση. «Η αγορά, η οποία στο παρελθόν βασιζόταν σε εισαγόμενα προϊόντα βρεφικής τροφής, γνωρίζει επίσης ταχεία ανάπτυξη στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα».

Το προγραμματισμένο κλείσιμο θέτει σε κίνδυνο 542 θέσεις εργασίας και η Nestlé είπε ότι θα ξεκινήσει μια «διαδικασία διαβούλευσης» με τους εργαζομένους.

«Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης, παραμένουμε ανοιχτοί σε προσεγγίσεις από έναν αξιόπιστο αγοραστή», πρόσθεσε η εταιρεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Η βιομηχανία των τροφίμων αντεπιτίθεται – Φτιάχνει ειδικά προϊόντα για όσους παίρνουν Ozempic

Η παγκόσμια αγορά τροφίμων συρρικνώνεται, λέει κολοσσός του κλάδου

Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει «επανάσταση» στις αλυσίδες τροφοδοσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News