Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 15:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Κέρδη άνω των προβλέψεων για την BofA – Πλήγμα για την Goldman Sachs τα ακίνητα

ΗΠΑ: Κέρδη άνω των προβλέψεων για την BofA – Πλήγμα για την Goldman Sachs τα ακίνητα

H Bank of America Corp. ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου εδώ και περίπου 7 χρόνια, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς ο τραπεζικός κολοσσός συνεχίζει να αποκομίζει τα οφέλη από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου ανήλθαν στα 7,8 δισ. δολάρια ή  90 cents ανά μετοχή με τους αναλυτές της LSEG να αναμένουν 82 cents ανά μετοχή. Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 11%.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 25,32 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 25,14 δισ. δολάρια. καταγράφοντας αύξηση 3%.

Τα έσοδα από τους τόκους -μια βασική πηγή εσόδων της τράπεζας- αυξήθηκαν κατά 4,5% στα 14,4 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,5%. 

«Αυξήσαμε πελάτες και λογαριασμούς σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς», δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan. «Το πετύχαμε αυτό σε μια υγιή αλλά επιβραδυνόμενη οικονομία», πρόσθεσε.

Η Goldman Sachs

Αλλά και η Goldman Sachs ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, παρότι ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο διαγραφών ακινήτων συμπαρέσυρε τα κέρδη χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη στα 2,06 δισ. δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές να προβλέπουν 5,31 δολάρια. Επίσης, τα έσοδά της ανήλθαν σε 11,82 δισ. δολάρια έναντι 11,19 δισ. δολάρια που αναμένονταν. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τα 3,07 δισ. ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή που είχε καταγράψει πέρυσι.

Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs εξαρτάται περισσότερο από τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές.

Επίσης, οι επενδύσεις σε ακίνητα προκάλεσαν ζημία 212 εκατ. δολαρίων στο χαρτοφυλάκιο μετοχών της εταιρείας και πρόσθετες απομειώσεις 358 εκατ. δολαρίων συνέβαλαν στην πτώση των κερδών ανά μετοχή κατά 34%. Τα έσοδα από τις συναλλαγές παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 13%.

Η Goldman Sachs υστερεί των ανταγωνιστών της που ανακοίνωσαν ενισχυμένα κέρδη με ώθηση από τα υψηλά επιτόκια. Την Παρασκευή είχαν ανοίξει τον χορό των ανακοινώσεων οι JPMorgan, Wells Fargo & Co., BlackRock και Citigroup.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανώτερα των προβλέψεων τα αποτελέσματα JPMorgan, Wells Fargo, Citi και BlackRock

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News