Business & Finance Τετάρτη 18/10/2023, 07:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους bitcoin στον κόσμο, αλλά σε αντίθεση με άλλους επενδυτές μεγάλου όγκου, δεν την ενδιαφέρει αν η αξία του ψηφιακού νομίσματος αυξάνεται ή μειώνεται.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το απόθεμά της κατασχέθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και αγορές του dark web. Είναι κυρίως offline σε κρυπτογραφημένες, προστατευμένες με κωδικό πρόσβασης συσκευές αποθήκευσης, γνωστές ως πορτοφόλια hardware που ελέγχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων ή κάποια άλλη υπηρεσία των ΗΠΑ.

Τα bitcoin της αμερικανικής κυβέρνησης, αποτελούν ένα θέμα που απασχολούν του έμπορους κρυπτονομισμάτων, επειδή οποιαδήποτε πώληση θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις τιμές ή να προκαλέσει άλλες συνέπειες στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι ΗΠΑ αργούν να μετατρέψουν το απόθεμα bitcoin σε δολάρια. Δεν είναι ότι δεν σκοπεύουν να το πουλήσουν. Ούτε περιμένουν το bitcoin να φτάσει σε υψηλές τιμές για να έχουν μεγάλο κέρδος. Αντίθετα, αυτός ο σωρός από bitcoin είναι περισσότερο υποπροϊόν μιας μακράς νομικής διαδικασίας παρά στρατηγικού σχεδιασμού, μεταδίδει η Wall Street Journal. 

Μόνο τρεις πρόσφατες κατασχέσεις πρόσθεσαν περισσότερα από 200.000 bitcoin στα ταμεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάλυση των δημόσιων αρχειοθετήσεων από την εταιρεία κρυπτογράφησης 21.co. Ακόμη και μετά την πώληση περίπου 20.000 bitcoin, τα αποθέματα των ΗΠΑ εξακολουθούν να αξίζουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, δείχνει η ανάλυση. Το μέγεθος του συνολικού αποθέματος της κυβέρνησης είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο.

Από την κατάσχεση των παράνομων κρυπτονομισμάτων μέχρι την τελική εντολή να ρευστοποιηθούν για μετρητά, η νομική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια. 

Σε πολλές περιπτώσεις, τα έσοδα από τις πωλήσεις της κυβέρνησης προορίζονται για την αποζημίωση των θυμάτων. 

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες που διερευνούν όλο και πιο εξελιγμένα εγκλήματα μπορούν επίσης να ζητήσουν βοήθεια για την κάλυψη δαπανών για πράγματα όπως τα τέλη αδειοδότησης για λογισμικό κρυπτογράφησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

WSJ: «Ασοι» στα κρυπτονομίσματα οι άνδρες της Χαμάς

Κρυπτονομίσματα: Οκτώ ανταλλακτήρια χειρίζονται το 90% του συνολικού όγκου συναλλαγών

Πριν δύο χρόνια το Bitcoin έγινε το επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ – Πέτυχε το πείραμα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News