Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 13:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Baidu λέει ότι έφτασε το επίπεδο του ChatGPT

Η Baidu λέει ότι έφτασε το επίπεδο του ChatGPT

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu ανταγωνίζεται επίσημα την τελευταία έκδοση του ChatGPT, GPT-4.

Την Τρίτη, η εταιρεία παρουσίασε το ERNIE 4.0, τη νεότερη έκδοση του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της που συνέκρινε με την τελευταία έκδοση του bot της OpenAI.

Το νέο ERNIE «δεν είναι κατώτερο από καμία άποψη από το GPT-4», είπε ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, Robin Li, όπως μεταδίδει το CNN.

Μιλώντας στη σκηνή, ο Li έδειξε πώς το bot θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό για ένα αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά, να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα και να δημιουργήσει μια πλοκή για ένα μυθιστόρημα πολεμικών τεχνών από την αρχή. Το bot λειτουργεί κυρίως στα κινέζικα μανδαρίνικα, την κύρια γλώσσα του. Είναι επίσης σε θέση να χειρίζεται ερωτήματα και να παράγει απαντήσεις στα αγγλικά, αλλά σε λιγότερο προχωρημένο επίπεδο.

Ο Li είπε ότι το bot είχε «βελτιωθεί σημαντικά» όσον αφορά την κατανόηση των ερωτημάτων, τη δημιουργία πολύπλοκων απαντήσεων και τις δυνατότητες μνήμης.
«Πάντα παραπονιόμασταν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν ήταν αρκετά έξυπνη», είπε ειρωνικά.

«Αλλά σήμερα, καταλαβαίνει σχεδόν όλα όσα λέμε, και σε πολλές περιπτώσεις, καταλαβαίνει τι λέμε καλύτερα από τους φίλους ή τους συναδέλφους μας», πρόσθεσε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οικονομική κρίση λόγω ΑΙ; Σχεδόν σίγουρη, λέει ο πρόεδρος της SEC

Α. Σκέρτσος: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το κράτος

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο Δημόσιο – 4 νέα έγγραφα στο wallet

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News