Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 17:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Meta: Σφίγγει τον κλοιό κατά της παραπληροφόρησης εν μέσω πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Meta: Σφίγγει τον κλοιό κατά της παραπληροφόρησης εν μέσω πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

Επεκτείνει την επιβολή των πολιτικών της κατά των βίαιων αναρτήσεων και της παραπληροφόρησης, η Meta, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς καθώς όλο και περισσότερες φορτισμένες εικόνες και αναρτήσεις κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta και άλλες πλατφόρμες όπως το X (πρώην Twitter), έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις από την Ευρώπη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά με την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, υπό το φως του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο DSA απαιτεί από τα social media να παρακολουθούν και να αφαιρούν παράνομο περιεχόμενο στην Ευρώπη.

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η εταιρεία απάντησε σε επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου για την εσωτερική αγορά Thierry Breton σχετικά με παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα εν μέσω της σύγκρουσης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ανέφερε, όπως μεταδίδει το CNBC.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, όπως έχει δηλώσει, έχει δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων με ειδικούς που μιλούν άπταιστα Εβραϊκά και Αραβικά. Έχει ήδη αφαιρέσει ή επισημάνει ως ενοχλητικές περισσότερες από 795.000 εβραϊκές ή αραβικές αναρτήσεις που παραβίαζαν πολιτικές για βίαιο και παραστατικό περιεχόμενο, ρητορική μίσους ή παρενόχληση μεταξύ άλλων.

Στις τρεις ημέρες μετά την αιφνιδιαστική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η Meta δήλωσε ότι «αφαιρούσε επτά φορές περισσότερα κομμάτια περιεχομένου σε καθημερινή βάση για παραβίαση της πολιτικής μόνο στα εβραϊκά και στα αραβικά», σε σύγκριση με δύο μήνες πριν.

Η Meta «επεκτείνει προσωρινά» την πολιτική της για τη βία και την υποκίνηση και θα αφαιρέσει δημοσιεύσεις που εντοπίζουν ομήρους, ακόμη και όταν αυτό γίνεται για ευαισθητοποίηση.

Η εταιρεία είπε ότι ορισμένα hashtags του Instagram που βρίσκει ότι χρησιμοποιούνται με συνέπεια σε αναρτήσεις που παραβιάζουν τις πολιτικές της δεν θα μπορούν να αναζητηθούν. Τέλος, τα άτομα που έχουν παραβιάσει στο παρελθόν τις πολιτικές της θα έχουν περιορισμούς στη χρήση του Facebook και του Instagram Live.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μεσανατολικό: Κορυφώνεται η αγωνία για Γάζα, ομήρους

Ε.Ε.: Επίσημη έρευνα στο X του Μασκ για παραπληροφόρηση

Σχολεία: Διαγράψτε τα social media των παιδιών για να μην δουν τις φρικαλεότητες της Χαμάς 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News