Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 16:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκλεισε επιτέλους το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Microsoft – Τα σχέδια του Nadella

Έκλεισε επιτέλους το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της Microsoft – Τα σχέδια του Nadella

Και επίσημα έκλεισε το deal της εξαγοράς του δημιουργού βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard από τη Microsoft, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση της πρώτης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της Microsoft στην 48χρονη ιστορία της και έρχεται αφότου η εταιρεία αναχαίτισε τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και κέρδισε μια ευνοϊκή απόφαση από έναν περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ.

Η συμφωνία δίνει στη Microsoft ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο franchise βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Overwatch, StarCraft, Tony Hawk Pro Skater και Warcraft.

Ο κατασκευαστής παιχνιδιών κατέγραψε έσοδα 7,5 δισ. δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος, ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα 212 δισ. δολάρια σε πωλήσεις που κατέγραψε η Microsoft.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella, ο οποίος πήρε τα ηνία της εταιρείας το 2014, στοχεύει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της εταιρείας πέρα από τους βασικούς της τομείς, όπως τα λειτουργικά συστήματα και το λογισμικό παραγωγικότητας.

Η Activision υπήρξε τόσο συνεργάτης της Microsoft όσο και ανταγωνιστής της, μεταδίδει το CNBC. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που κυκλοφορούν δημοφιλή παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή τους.

Οι αντιδράσεις των ρυθμιστικών αρχών καθυστέρησαν την εξαγορά. Όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία τον Ιανουάριο του 2022, η Microsoft είπε ότι αναμενόταν να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023. Τον Ιούλιο, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία έως τις 18 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προχωρά το deal Microsoft – Activision Blizzard: Πράσινο φως από τη Βρετανία

Microsoft: Νέα εργαλεία AI για την παροχή καλύτερης φροντίδας από τους γιατρούς 

Microsoft: Ρεκόρ επιθέσεων σε κράτη, επιχειρήσεις, ανθρώπους

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS