Business & Finance Τρίτη 10/10/2023, 08:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Η Country Garden ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει ομόλογά της

Κίνα: Η Country Garden ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει ομόλογά της

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για χρεοκοπίες στην κινεζική αγορά του real estate, αφότου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden Holdings προειδοποίησε ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει ομόλογά της στο εξωτερικό.

Η εταιρεία δεν μπόρεσε να κάνει πληρωμή 470 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (60 εκατ. δολάρια) σήμερα.

Η Country Garden προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους πιστωτές της να απαιτήσουν ταχύτερη αποπληρωμή του χρέους. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 1,19%, την ώρα που ο Hang Seng ενισχύθηκε περίπου 2%.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εταιρεία μετά βίας απέφυγε την χρεοκοπία, αφού κατάφερε να κάνει πληρωμές κουπονιών 22,5 εκατ. δολαρίων και οι πιστωτές της συμφώνησαν να παρατείνουν την αποπληρωμή έξι ομολόγων κατά τρία χρόνια.

Η Country Garden ανακοίνωσε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο έκλεισε συμφωνίες ύψους 6,17 δισ. γουάν (846 εκατ. δολαρίων) για πωλήσεις ακινήτων, συμπληρώνοντας έξι μήνες πτώσης πωλήσεων, οι οποίες πλέον διαμορφώνονται κατά 80,7% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Οι κινεζικοί γίγαντες των ακινήτων, όπως η Evergrande και η Country Garden, αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στον κλάδο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News