Business & Finance Παρασκευή 6/10/2023, 17:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Shein: Επεκτείνει την εφοδιαστική αλυσίδα και εκτός Κίνας 

Shein: Επεκτείνει την εφοδιαστική αλυσίδα και εκτός Κίνας 

Νέο πρόσωπο εισέρχεται στην ηγεσία του γίγαντα της γρήγορης μόδας, Shein, γεγονός που θα φέρει αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Αναλυτικότερα, Ο Marcelo Claure, πρώην στέλεχος του Ομίλου SoftBank, θα υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του ομίλου, ένας ρόλος με έδρα τη Νέα Υόρκη που περιλαμβάνει την επέκταση της παραγωγής πέρα από την Κίνα, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Shein με έδρα τη Σιγκαπούρη ιδρύθηκε στην Κίνα το 2012. Με τα χρόνια, έχει αναστατώσει τις αγορές παγκοσμίως και έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες μάρκες γρήγορης μόδας στον κόσμο με τα εξαιρετικά οικονομικά ρούχα της. Η εταιρεία κάνει πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, αν και όχι στην Κίνα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των προμηθευτών της.

Η εκρηκτική επιτυχία της Shein βασίζεται σε ένα μοντέλο παραγωγής κατά παραγγελία. Αναθέτει υπεργολαβίες σε χιλιάδες μικρούς κατασκευαστές στην Κίνα, οι οποίοι παράγουν προϊόντα σε μικρές παρτίδες για να τεστάρουν την ανταπόκριση της αγοράς και να αναπληρώσουν τις παραγγελίες καθώς αυξάνεται η ζήτηση.

Ο Claure προσχώρησε στη Shein τον Ιανουάριο για να επιβλέπει τις λειτουργίες και τη στρατηγική της εταιρείας στη Λατινική Αμερική και να κατευθύνει τις προσπάθειές της να επεκτείνει την εμβέλειά της σε προμηθευτές και συνεργάτες στην περιοχή. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι πριν ενταχθεί στη Shein, ο Claure έκανε μια προσωπική επένδυση περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.

Φέτος, ο ίδιος εγκαινίασε την αγορά της Shein στη Βραζιλία και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εκεί, καθώς συνεργάζεται με 220 εργοστάσια της χώρας.

Η εταιρεία επιδιώκει τώρα να προμηθευτεί υφάσματα και να δημιουργήσει αλυσίδες εφοδιασμού σε άλλες αγορές όπου δραστηριοποιείται για να είναι πιο κοντά στους πελάτες. Αυτό θα συντόμευε τον χρόνο παράδοσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα εξοικονομούσε κόστος παραγωγής και logistics, είπε ο Claure.

Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η Shein εξετάζει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και περιηγείται σε ένα θολό γεωπολιτικό τοπίο, αν και ο Claure είπε ότι η Κίνα παραμένει σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Shein για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Εκτός από την Κίνα και τη Βραζιλία, η εταιρεία έχει αρχίσει να παράγει και στην Τουρκία. Η Shein λειτουργεί περισσότερες από δώδεκα αποθήκες σε όλο τον κόσμο. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Συμφωνία της Shein με την Forever21 για την αγορά των ΗΠΑ

Πώς η Temu βγάζει χρήματα από σούπερ φτηνά αγαθά, όπως έξυπνα ρολόγια των 10 δολ.

Η H&M μηνύει τη Shein για αντιγραφή σχεδίων 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News