Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 22:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Στη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από το Μάιο

Πετρέλαιο: Στη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από το Μάιο

Πτώση 2% σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, συνεχίζοντας τις χθεσινές τους απώλειες οι οποίες φθάνουν συνολικά το 6%, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων υποσκέλισαν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τις μειώσεις στην παραγωγή, κρατώντας περιορισμένη την προσφορά. 

Οι τιμές brent και αργού έχουν υποχωρήσει περίπου 10 δολάρια το βαρέλι σε λιγότερο από 10 ημέρες, αφού πλησίασαν πολύ κοντά τα 100 δολάρια το βαρέλι στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η πτώση των δύο τελευταίων ημερών είναι η μεγαλύτερη από το Μάιο και για τις δύο τιμές. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 84,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείται στα 82,31 δολάρια. 

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ζήτηση για καύσιμα έχει ήδη κορυφωθεί, ανέφερε ο Ντένις Κίσλερ, αντιπρόεδρος της BOK Financial. 

Xθες, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5 δολάρια, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια έτους. 

Ο ΟΠΕΚ+ δεν άλλαξε την πολιτική του με τη Σαουδική Αραβία να επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει την εθελοντική μείωση των 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή της έως το τέλος του έτους, ενώ και η Ρωσία θα παρατείνει τη μείωση των εξαγωγών της κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του έτους επίσης. 

 

Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν επίσης την Τετάρτη απότομη μείωση στη ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ. «Δεν βλέπω τη ζήτηση για βενζίνη να ξεπερνά κατά πολύ τα 8,5 εκατ.βαρέλια ημερησίως έως την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για την αγορά», ανέφερε ο Τζον Κίλνταφ, εταίρος της Again Capital LLC. 

Επίσης, σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε ότι ο αγωγός αργού από το Ιράκ που διέρχεται μέσω Τουρκίας και ο οποίος είχε διακόψει τη λειτουργία του για έξι μήνες, είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News