Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο CEO της Rolls-Royce αποσύρεται μετά την εξαπλάσια αύξηση στις πωλήσεις 

Ο CEO της Rolls-Royce αποσύρεται μετά την εξαπλάσια αύξηση στις πωλήσεις 

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos,  που μετέτρεψε μια γερασμένη επωνυμία σε ένα πολυπόθητο σήμα επιτυχίας για αστέρες της ποπ, αθλητές και νέους επιχειρηματίες, συνταξιοδοτείται μετά από 14 χρόνια.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Muller-Otvos, 63 ετών, ο μακροβιότερος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, θα συνταξιοδοτηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Θα τον αντικαταστήσει ο Chris Brownridge, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της BMW της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Muller-Otvos έφερε νέα λάμψη στη μάρκα Rolls-Royce, καθιστώντας την ηγέτη στον κόσμο της πολυτελείας προσελκύοντας μια νέα γενιά πλούσιων αγοραστών. Οι πωλήσεις της Rolls-Royce αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του, από 1.000 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2010 σε περισσότερα από 6.000 πέρυσι, μεταδίδει το CNBC.

Ο μέσος όρος ηλικίας ενός αγοραστή της Rolls-Royce μειώθηκε από τα 56 στα 43 έτω, ενώ ένας στους πέντε αγοραστές σήμερα είναι διασημότητα.

Ο Muller-Otvos ξεκίνησε επίσης το επόμενο κεφάλαιο της Rolls-Royce με την περσινή παρουσίαση των πρώτων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, που ονομάζονται Spectre. Το μοντέλο, είναι ήδη sold out στις ΗΠΑ μέχρι το 2025, παρά την τιμή του, η οποία φτάνει τα 413.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Η χειραψία του δισεκατομμυριούχου»: Το ρολόι των 250.000 δολ. που έγινε σύμβολο του στάτους από το πουθενά

Rolls-Royce: Συνεχίζουν οι ανησυχίες για τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας

Ο άφραγκος και ο αριστοκράτης: Το αταίριαστο ζευγάρι πίσω από ένα θρυλικό brand

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News