Business & Finance Σάββατο 30/09/2023, 20:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BP: Ο παραιτηθείς CEO κατηγορείται ότι προήγαγε επαγγελματικά γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση

BP: Ο παραιτηθείς CEO κατηγορείται ότι προήγαγε επαγγελματικά γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση

Η παραίτηση του Μπέρναρντ Λούνεϊ από την BP προκλήθηκε μετά από καταγγελίες ότι ο διευθύνων σύμβουλος προήγαγε επαγγελματικά γυναίκες με τις οποίες είχε ερωτικές σχέσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η αποχώρηση του Λούνεϊ νωρίτερα αυτό το μήνα ταρακούνησε τον 113 ετών βρετανικό ενεργειακό όμιλο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό και τη φύση των εργασιακών του σχέσεων, καθώς και τη συμπεριφορά του όσο βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας.

Σε απάντησή της στους Financial Times, η BP δήλωσε ότι οι προαγωγές γίνονται με «αυστηρά πρότυπα» και ότι κανένας υπάλληλος, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, δεν είναι σε θέση να προβαίνει σε μονομερείς διορισμούς.

Αρχικά έγινε έρευνα ύστερα από μια ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις του Λούνεϊ τον Μάιο του 2022. Το διοικητικό συμβούλιο διερεύνησε τις καταγγελίες και διαπίστωσε ότι καμία από τις σχέσεις δεν είχε παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας της BP.

Κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης, το διοικητικό συμβούλιο διεξήγαγε εκτενείς συζητήσεις με τον Λούνεϊ, κατά τις οποίες παραδέχθηκε τέσσερις σχέσεις με συναδέλφους.

Νυν και πρώην εργαζόμενοι της BP, ιδίως όσοι εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο, δήλωσαν ότι οι ερωτικές σχέσεις του CEO ήταν «κοινό μυστικό». Ο Λούνεϊ εντάχθηκε στην BP το 1991 σε ηλικία 21 ετών και ήταν παντρεμένος από το 2017 έως το 2019.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News