Business & Finance Πέμπτη 28/09/2023, 11:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Προβλήματα στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών το 2024 

Ryanair: Προβλήματα στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών το 2024 

Να ανακόψει την τροχιά του χειμερινού προγράμματος πτήσεων, είναι αναγκασμένη η Ryanair Holdings Plc, καθώς όπως ανακοίνωσε αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των αεροσκαφών 737 Max, που έχει παραγγείλει.

Η Boeing, από την οποία έχει γίνει η παραγγελία, ενημέρωσε την ιρλανδική εταιρεία, ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει μόνο 14 από τα 27 αεροσκάφη που θα παρέδιδε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η οπισθοδρόμηση είναι αποτέλεσμα ποιοτικών σφαλμάτων στην Spirit AeroSystems Holdings Inc., η οποία κατασκευάζει το σκαρί του αεροπλάνου.

Οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε περικοπές δρομολογίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τις ακυρώσεις πτήσεων να τίθενται σε ισχύ ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον στόχο των πτήσεων ολόκληρου του έτους, εάν επιδεινωθούν ή επεκταθούν έως το 2024.

Η Ryanair πραγματοποίησε φέτος μια παραγγελία ορόσημο για 150 από τα μεγαλύτερα μοντέλα αεροσκάφους της Boeing, με δυνατότητα παραγγελίας 150 επιπλέον.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Οι αεροπορικές της Ευρώπης προσφέρουν εκπτώσεις, καθώς μειώνεται η ζήτηση για ταξίδια

Αεροδρόμια: Αύξηση πτήσεων το φθινόπωρο, λόγω επέκτασης τουριστικής περιόδου

Αεροδρόμια: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες σε όλη την Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News