Business & Finance Δευτέρα 25/09/2023, 20:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Moody’s προειδοποιεί ότι ένα shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης ισοδυναμεί με «credit negative»

Η Moody’s προειδοποιεί ότι ένα shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης ισοδυναμεί με «credit negative»

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης θα ήταν «πιστωτικά αρνητικό», καθώς θα αναδείκνυε την αδυναμία των θεσμικών και διοικητικών δυνάμεων των ΗΠΑ έναντι άλλων κυβερνήσεων οι οποίες έχουν κορυφαία αξιολόγηση, παρόλο που ο οικονομικός αντίκτυπός του θα είναι πιθανότατα βραχύβιος.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα διακοπούν και εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς μισθό, εάν το Κογκρέσο δεν παράσχει χρηματοδότηση για το οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. Η δημοσίευση σημαντικών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, κρίσιμης σημασίας για τους φορείς χάραξης πολιτικής και τους επενδυτές, θα ανασταλεί επίσης επ’ αόριστον σε περίπτωση που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κλείσει.

«Ένα shutdown θα ήταν πιστωτικά αρνητικό για το αμερικανικό δημόσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody’s, ο οποίος έχει αξιολόγηση τριπλού Α για την αμερικανική κυβέρνηση.

«Ειδικότερα, θα καταδείκνυε τους σημαντικούς περιορισμούς που θέτει η εντεινόμενη πολιτική πόλωση στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής σε μια περίοδο μειωμένης δημοσιονομικής ισχύος, η οποία καθοδηγείται από τη διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την επιδείνωση της δυνατότητας πληρωμής του χρέους», ανέφερε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News