Business & Finance Δευτέρα 25/09/2023, 09:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεργία στο Χόλιγουντ: Σε προκαταρκτική συμφωνία σεναριογράφοι και στούντιο

Απεργία στο Χόλιγουντ: Σε προκαταρκτική συμφωνία σεναριογράφοι και στούντιο

Σε προκαταρκτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην απεργία που έχει παραλύσει το Χόλιγουντ, κατέληξαν οι σεναριογράφοι και τα στούντιο.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Writers Guild of America και της ένωσης των παραγωγών ξεκίνησαν ξανά την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με το CNBC, οι δύο πλευρές βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της σύνταξης του τελικού κειμένου της συμφωνίας τους.

«Αυτά που κερδίσαμε με αυτό το συμβόλαιο –και το κυριότερο, αυτά που κερδίσαμε από τις 2 Μαΐου– οφείλονται στην προθυμία των μελών να ασκήσουν τη δύναμή τους, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να περπατήσουν δίπλα-δίπλα, να αντέξουν τον πόνο και την αβεβαιότητα των τελευταίων 146 ημερών», έγραψε η επιτροπή διαπραγματεύσεων της WGA σε επιστολή προς τα μέλη της. «Είναι η δύναμη που προέκυψε από την απεργία σας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική υποστήριξη των συνδικαλιστικών μας αδερφών, που τελικά έφερε τις εταιρείες πίσω στο τραπέζι για να κάνουν μια συμφωνία».

Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ ξεκίνησαν μια απεργία στις αρχές Μαΐου, ζητώντας προστασία έναντι της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης καθώς και να αυξηθεί η αμοιβή τους για το περιεχόμενο στις πλατφόρμες streaming.

Η WGA δεν αποκάλυψε τους όρους της προκαταρκτικής συμφωνίας, αλλά είπε στα μέλη της ότι «αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική – με σημαντικά κέρδη και προστασία για τους συγγραφείς σε κάθε τομέα».

Η ηγεσία της WGA σημείωσε ότι η απεργία δεν έχει τελειώσει και κανένα μέλος της δεν πρόκειται να επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να επικυρωθεί επίσημα αυτή η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι σε απεργία βρίσκονται και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, από τα μέσα Ιουλίου, με παρόμοια αιτήματα.

Οι καλλιτέχνες του Χόλιγουντ επιδιώκουν να βελτιώσουν τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα επιδόματα υγείας και συντάξεων, καθώς και να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό πλαίσιο για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε μελλοντικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Επιπλέον, το σωματείο επιδιώκει περισσότερη διαφάνεια από τις υπηρεσίες streaming σχετικά με την τηλεθέαση, έτσι ώστε οι αμοιβές των ηθοποιών όταν προβάλλονται οι ταινίες και οι σειρές τους να είναι ανάλογες με εκείνες της παραδοσιακής τηλεόρασης.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News