Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 14:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Zelensky: Συζητήσεις με ηγέτες επιχειρήσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Zelensky: Συζητήσεις με ηγέτες επιχειρήσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Στο Μανχάταν βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, όπου συναντήθηκε με διευθύνοντες συμβούλους της Wall Street και επιχειρηματίες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση αναφορικά με τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ουκρανίας και της οικονομίας της, σύμφωνα με το CNN.

Η στρογγυλή τράπεζα, την οποία συγκάλεσε η JPMorgan Chase, περιελάμβανε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Eric Schmidt, τον δισεκατομμυριούχο Mike Bloomberg, τον ιδιοκτήτη των New England Patriots, Robert Kraft, τον δισεκατομμυριούχο Bill Ackman, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger και τον επίσης δισεκατομμυριούχο Barry Sternlicht.

Η συνάντηση έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τη δραματική ομιλία του Zelensky στον ΟΗΕ, όπου έκανε έκκληση για παγκόσμια ενότητα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα.

Η συνάντηση φαίνεται πως ήταν παραγωγική και διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, αν και δεν έγινε σαφές εάν οδήγησε σε σταθερές δεσμεύσεις από τους ηγέτες των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η JPMorgan έστειλε μια αντιπροσωπεία στο Κίεβο για να ενημερώσει τον Zelensky σχετικά με τις επιλογές σταθεροποίησης της οικονομίας της Ουκρανίας και να βοηθήσει τη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στο κεφάλαιο που απαιτείται για την ανοικοδόμησή της.

Ο Zelensky αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη για συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Ανακωχή» στην εμπορική αντιπαράθεση Ουκρανίας – Πολωνίας

Γκουτέρες: Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία επιδεινώνει γεωπολιτικές εντάσεις

Ευρώπη: Η μία κρίση διαδέχεται την άλλη – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News