Business & Finance Πέμπτη 21/09/2023, 07:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα από το αφεντικό; Μπορεί να είναι και για καλό

Μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα από το αφεντικό; Μπορεί να είναι και για καλό

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Renaissance Technologies προτιμά να περνάει τα βράδια του στο γραφείο αντί για το σπίτι του.

Αλλά αντί να κοιμάται σε κάποιον καναπέ ή ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, προτιμά για ένα μεγάλο μέρος της βραδιάς να εργάζεται, απαντώντας σε email, ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο κρίνει απαραίτητο.

«Είμαι απλώς ένας από αυτούς τους τύπους που δεν μπορούν να κοιμηθούν», είπε ο Peter Brown. «Συχνά είμαι στον υπολογιστή γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Και είναι αλήθεια, τείνω να στέλνω πολλά email στη μέση της νύχτας».

Ωστόσο αυτό κάποιες φορές απαιτεί τη βοήθεια των υπαλλήλων του, οι οποίοι όπως είναι λογικό δεν ακολουθούν τα «εξοντωτικά» ωράριά του.

Μιλώντας σε ένα επεισόδιο του podcast «Exchanges at Goldman Sachs», ο Brown φάνηκε να έχει βρει τη λύση για τις φορές που χρειάζεται να επικοινωνήσει με κάποιον υπάλληλό του στη μέση της νύχτας.

Ο εκατομμυριούχος διηγήθηκε τη στιγμή που σήκωσε στη μία το βράδυ το τηλέφωνο, για να καλέσει έναν υπάλληλο. Ο συνάδελφος του που είχε μείνει μέχρι αργά μαζί του, του είπε πως «δεν μπορεί να τηλεφωνήσει στη μέση της νύχτας στον τύπο, διότι δεν παίρνει αρκετά χρήματα».

Οπότε ο Brown, κάλεσε τον υπάλληλο, του ανακοίνωσε πως παίρνει αύξηση και έπειτα του έκανε την ερώτηση που ήθελε.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Forbes για τον Brown συγκεντρώθηκαν το 2019, δείχνοντας ότι είχε καθαρή περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Renaissance Technologies είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα hedge funds στον κόσμο. Ο ιδρυτής της, Jim Simons, έχει καθαρή περιουσία 30,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes. Ο Simons εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην Renaissance, αν και αποσύρθηκε το 2010. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Από πωλητής χοτ ντογκ, CEO στην ισχυρότερη τράπεζα του κόσμου

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που «απειλεί» τους υπαλλήλους του…με επιστροφή

Ο πιο μισητός επιχειρηματίας; «Να αυξηθεί η ανεργία για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι τη θέση τους»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News