Business & Finance Τρίτη 19/09/2023, 14:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Starbucks: «Εριξε» 220 εκατ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις στην Κίνα 

Starbucks: «Εριξε» 220 εκατ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις στην Κίνα 

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια έχει διοχετεύσει η εταιρεία πώλησης καφέ Starbucks, στις νέες εγκαταστάσεις της στην Κίνα, δείχνοντας έτσι την πεποίθησή της πως οι κινέζοι καταναλωτές παραμένουν κρίσιμοι για την παγκόσμια αγορά καφέ, παρά τη μεγάλη οικονομική επιβράδυνση. 

Η εταιρεία άνοιξε τις νέες εγκαταστάσεις στην ανατολική Κίνα σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα χρησιμεύουν ως το κύριο κέντρο παραγωγής και διανομής της σε εθνικό επίπεδο, προμηθεύοντας φρέσκο ​​καφέ σε χιλιάδες κινεζικά καταστήματα. 

Η Starbucks λέει ότι έχει δεσμεύσει ένα τεράστιο ποσό 1,5 δισεκατομμυρίων γιουάν ή περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια για το έργο, τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ για ένα κέντρο παραγωγής και διανομής καφέ εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα το εν λόγω ποσό είναι σχεδόν 50% περισσότερο από τα 150 εκατ. δολάρια που είχε ανακοινώσει πως θα διαθέσει το 2020, ποσό ήδη μεγαλύτερο από τα 130 εκατ. δολάρια που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. 

Οταν ρωτήθηκε γιατί αυξήθηκε το ποσό δύο φορές, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNN ότι «έγιναν πρόσθετες επενδύσεις κεφαλαίου για να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι προηγμένες τεχνολογίες και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται».

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του «πάρκου καινοτομίας» των 7.400 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στην πόλη Kunshan, περίπου μία ώρα από τη Σαγκάη, έρχονται με καθυστέρηση ενός έτους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο άνθρωπος πίσω από την παγκόσμια μανία με τον καφέ

Για να μην τεμπελιάζουν οι εργάτες στα εργοστάσια: Η άγνωστη ιστορία του καφέ που πίνουμε κάθε πρωί

Όλοι κυκλοφορούν με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι; Υπεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS