Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 15:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί και να αποφύγετε το ατελείωτο σκρολάρισμα 

Δύο τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί και να αποφύγετε το ατελείωτο σκρολάρισμα 

Υπάρχουν πολλοί περισπασμοί που μπορούν να εμποδίσουν κάποιον από το να δουλέψει, αλλά η «μεγαλύτερη διακοπή» στην παραγωγικότητα είναι το ατελείωτο σκρολάρισμα στα smartphone, σύμφωνα με τον συγγραφέα του best seller Atomic Habits, James Clear.

Το να κάνει κανείς ένα μικρό διάλειμμα για να κοιτάξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να ανοίξει μία ειδοποίηση που θα του έρθει, τον εμποδίζει τελικά να έχει υψηλή απόδοση, υποστηρίζει ο Clear, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μην αποσπάει κανείς την προσοχή του και να βελτιστοποιήσει το πώς περνάει το χρόνο του. 

1. Μία χρήση ανά χώρο 

Σύμφωνα με τον Clear, όσο περισσότερο συνδέει κανείς μια συνήθεια με ένα συγκεκριμένο χώρο, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει προσκολλημένος σε αυτή. 

Για παράδειγμα αν θέλει κανείς να ξεκινήσει να διαβάζει βιβλία και πάει να το κάνει ξαπλωμένος στο κρεβάτι όπου έχει συνηθίσει να σκρολάρει ατελείωτα στο κινητό, θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο από το να δημιουργήσει μία γωνιά στο δωμάτιο, στην οποία θα διαβάζει μόνο βιβλία χωρίς να έχει κοντά το κινητό του. 

Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζει κάθε φορά που θα κάθεται εκεί, ότι έχει έρθει η ώρα να διαβάσει το βιβλίο του. 

2. Γίνετε 1% καλύτερος

Η διαμόρφωση νέων συνηθειών, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Clear προτείνει την εστίαση μόνο σε «βελτίωση 1%» κάθε μέρα.

«Καθώς οι μέρες περνούν, θα διαπιστώσει κανείς ότι αυτές οι μικρές αλλαγές, αυτές οι λογικές προσεγγίσεις που ακολουθεί οδηγούν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο», πρόσθεσε.

«Ο χρόνος θα μεγεθύνει ό,τι κι αν τον ταΐσει κανείς. Αν έχει καλές συνήθειες, ο χρόνος γίνεται σύμμαχός του. Αν έχει κακές συνήθειες, ο χρόνος γίνεται εχθρός σου – κάθε μέρα που περνάει σκάβει την τρύπα λίγο πιο βαθιά,» υπογραμμίζει.

Επιπλέον ο συγγραφέας τόνισε πως αντί να εστιάζει κανείς σε όσα έχει (ή του λείπουν), είναι προτιμότερο να εστιάζει στις συνήθειες που θα τον ωθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Από εκεί και έπειτα, το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος. 

Αλλά ακόμη και έτσι, δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, ή βιασύνη, μόνο να μην περιμένει για να γίνει κάθε φορά κατά 1% καλύτερος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Bill Gates: Οι 6 συμβουλές του για να γίνετε πετυχημένοι

Πώς θα πάρετε την προαγωγή στη δουλειά; 5 συμβουλές για ανέλιξη το 2023

Μήπως είστε εθισμένοι στη δουλειά; Το απλό τεστ που βρίσκει τους εργασιομανείς

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News