Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 07:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Erdogan: Καλεί τον Elon Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Erdogan: Καλεί τον Elon Musk να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Συνάντηση με τον Elon Musk είχε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο Recep Tayyip Erdogan. Ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να κατασκευάσει εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Erdogan ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Elon Musk στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

Η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία, το οποίο θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους (EV).

Η Tesla έχει αυτήν τη στιγμή έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό, στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, στο πλαίσιο της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Ο Musk είχε πει τον Μάιο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα θα επέλεγε μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει άνοδο 123% από τις αρχές του έτους, ενώ το Σάββατο η αυτοκινητοβιομηχανία  ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της έφτασε στα 5 εκατ. αυτοκίνητα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τετ α τετ Ερντογάν-Μασκ στο Μουντιάλ: Τι συζήτησαν

Ερντογάν: Παζάρι με τον Ίλον Μασκ για τα 8 δολάρια του Twitter 

Τι είπε ο Ίλον Μασκ στον Ερντογάν;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News