Business & Finance Παρασκευή 15/09/2023, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Πρόστιμο 345 εκατ. ευρώ στο TikTok επειδή θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα ανηλίκων

ΕΕ: Πρόστιμο 345 εκατ. ευρώ στο TikTok επειδή θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα ανηλίκων

Πρόστιμο 345 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στο Tiktok από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για εικαζόμενες παραλείψεις στον τρόπο με τον οποίο φροντίζει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Αναλυτικότερα, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων διαπίστωσε ότι το TikTok απέτυχε να προστατεύσει τους ανηλίκους από περιττή επεξεργασία δεδομένων και δεν ενήργησε με διαφανή τρόπο. 

Η υπηρεσία, η οποία επιβλέπει την εταιρεία επειδή η βάση της στην ΕΕ βρίσκεται στο Δουβλίνο, έδωσε στη δημοφιλή εφαρμογή ένα τελεσίγραφο τριών μηνών για να ευθυγραμμίσει την επεξεργασία των δεδομένων της με τον αυστηρό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων του μπλοκ, τον GDPR. Η έρευνα αφορούσε μια πεντάμηνη περίοδο από τον Ιούλιο του 2020 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και διαπιστώθηκε ότι η επεξεργασία δεδομένων του TikTok κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παραβίαζε τους κανόνες GDPR που αφορούσαν παιδιά ηλικίας μεταξύ 13 και 17 ετών, μεταδίδει το Bloomberg.

«Διαφωνούμε με σεβασμό με την απόφαση, ιδιαίτερα με το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε», ανέφερε το TikTok σε δήλωση, ενώ πρόσθεσε ότι «οι επικρίσεις της ιρλανδικής αρχής επικεντρώνονται σε χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις που ίσχυαν πριν από τρία χρόνια και κάναμε αλλαγές πολύ πριν καν ξεκινήσει η έρευνα, όπως ο ορισμός όλων των λογαριασμών κάτω των 16 σε ιδιωτικούς από προεπιλογή».

moneyreview.gr 

Δαιβάστε επίσης: 

Πέθαναν τα social media; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πλέον κοινωνικά

Η ΕΕ βάζει όρια στα τεχνολογικά μεγαθήρια

Δημοσιογράφοι vs influencers: Πώς ενημερώνονται οι νέοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News