Business & Finance Παρασκευή 15/09/2023, 17:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά κινείται η Wall Street εν αναμονή της Fed

Πτωτικά κινείται η Wall Street εν αναμονή της Fed

Υποχωρούν οι μετοχές στη Wall Street με φόντο μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία ενόψει της απόφασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την τριπλή λήξη παραγώγων ύψους  4 τρισ. δολαρίων. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,18% στις 34.842,5 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,97% στις 13.793 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 0,5% στις 4.480 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών νέων, η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο κατέγραψε μηνιαία αύξηση 0,4%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση της τάξεως του 0,2%.  Παράλληλα, άλμα σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο ως απότοκο του ράλι στις τιμές πετρελαίου. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση 0,3%.

Τέλος, βελτίωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης μετά την βουτιά του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of New York.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News