Business & Finance Τετάρτη 13/09/2023, 07:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης: Οι εταιρείες αλλάζουν τις λέξεις που προκαλούν άγχος στους εργαζόμενους  

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης: Οι εταιρείες αλλάζουν τις λέξεις που προκαλούν άγχος στους εργαζόμενους  

Το μοντέλο «μαστίγιο και καρότο» φαίνεται να εφαρμόζουν οι εργοδότες στις ΗΠΑ, καθώς μόλις λίγες μέρες αφότου πολλοί εξ αυτών έδωσαν τελεσίδικο στο προσωπικό τους να επιστρέψει στο γραφείο, αλλιώς θα ερχόταν αντιμέτωπο με απόλυση, μία νέα πρακτική με την αντίθετη λογική έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Microsoft και η AstraZeneca προσπαθούν να διαγράψουν τις λέξεις που προκαλούν άγχος από το εταιρικό λεξικό και προτρέπουν να αντικατασταθούν από άλλες, τις οποίες θεωρούν πιο ήπιες και εποικοδομητικές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λέξη “feedback”, δηλαδή ανατροφοδότηση, που στην αγγλική γλώσσα περιέχει τη λέξη “back” (πίσω). Επειδή οι εργοδότες αναζητούν συνεχώς την ανάπτυξη, αποφάσισαν ότι η καλύτερη τακτική είναι να αλλάξουν την λέξη, αντικαθιστώντας τη με την “feedforward”, η οποία περιέχει το”forward”, (μπροστά) και υποσυνείδητα θα βοηθήσει την εταιρεία και τους εργαζόμενους. 

Το “feedback” πολύ συχνά αφήνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ηττημένοι και να εστιάζουν στις ενέργειες του παρελθόντος αντί να εξετάζουν τα επόμενα βήματά τους, αλλά το  “feedforward” ενθαρρύνει τη βελτίωση και την ανάπτυξη, λένε οι υποστηρικτές της μεθόδου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η ακύρωση της ανατροφοδότησης έρχεται καθώς οι νεότερες γενιές – που προτιμούν ένα θετικότερο εργασιακό περιβάλλον – αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερο μερίδιο του εργατικού δυναμικού και οι εταιρείες εστιάζουν όλο και περισσότερο στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα μετά από μια παύση στις αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακόμη μία λέξη που έχει μπει στο στόχαστρο των εταιρειών, είναι το “review” (αξιολόγηση), με την έννοια της κριτικής, την οποία αντικαθιστούν με “connect” sessions, δηλαδή συνεδρίες «σύνδεσης», που περιέχουν καθοδήγηση και συζητήσεις ευκαιριών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Προσπαθήστε σκληρά αλλά όχι και τόσο σκληρά: Το 85% είναι ο «μαγικός αριθμός»

Μην ζητάτε διαρκώς συγγνώμη – Αυτές οι 5 φράσεις σας κάνουν να φαίνεστε αδύναμος και ανασφαλής

Η Νο. 1 δεξιότητα που χρειάζεστε για να κερδίζετε κάθε λογομαχία – Λίγοι άνθρωποι την έχουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News