Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 19:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δ.Σ. της Airbnb ο πρεσβευτής AI της Google, James Manyika

Στο Δ.Σ. της Airbnb ο πρεσβευτής AI της Google, James Manyika

Την προσθήκη του James Manyika, γνωστού και ο πρεσβευτής AI της Google, στο διοικητικό συμβούλιο της ανακοίνωση τη Δευτέρα η Airbnb, σε μία κίνηση που υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Brian Chesky, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα της Airbnb μέχρι το επόμενο έτος.

Ως επικεφαλής του τμήματος Έρευνας, Τεχνολογίας και Κοινωνίας της Google, ο Manyika αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Sundar Pichai και επικεντρώνεται στο πώς η τεχνολογία επηρεάζει την καθημερινή ζωή των χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει όλο και περισσότερο την έρευνα και τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Ο Manyika είναι επίσης αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης, της ομοσπονδιακής επιτροπής που αναπτύσσει στρατηγικές για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης, και ομότιμος εταίρος της McKinsey & Company.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Chesky, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών για τα εταιρικά αποτελέσματα της Airbnb, δήλωσε ότι η generative AI έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια εντελώς νέα διεπαφή για την πλατφόρμα, βασισμένη στην εξατομίκευση. Επισημαίνοντας ότι θέλει η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας από την εταιρεία να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο από ένα chatbot.

«Η εφαρμογή μας μπορεί να είναι σχεδόν σαν ένας διαχειριστής τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να συνδυάσει με εμπειρίες, διαμονή, αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Chesky στους αναλυτές.

Με τον Manyika στο διοικητικό συμβούλιο, ο Chesky αποκτά μια ισχυρή φωνή που βρίσκεται στο σημείο τομής της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνίας. Ο Manyika είναι το ένατο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και παίρνει τη θέση της Belinda Johnson, η οποία δεν διεκδίκησε επανεκλογή νωρίτερα φέτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News