Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 15:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Instacart: Μπαίνει στο χρηματιστήριο και αναμένει αποτίμηση 7,7 δισ. δολαρίων 

Instacart: Μπαίνει στο χρηματιστήριο και αναμένει αποτίμηση 7,7 δισ. δολαρίων 

Η Instacart υπέβαλε τη Δευτέρα μια ενημερωμένη κατάθεση για την επερχόμενη αρχική δημόσια προσφορά της, λέγοντας ότι θέλει να συγκεντρώσει έως και 616 εκατομμύρια δολάρια νέου κεφαλαίου χωρίς να συγκαταλέγονται στο ποσό οι υφιστάμενοι μέτοχοι, αποτιμώντας την εταιρεία σε έως και 7,7 δισ. δολάρια.

Στην κατάθεση, η Instacart είπε ότι ορίζει μια τιμή προσφοράς μεταξύ 26 και 28 δολαρίων για την IPO της. Η εταιρεία είπε ότι θα εκδώσει συνολικά 22 εκατομμύρια μετοχές, που περιλαμβάνουν 14,1 εκατομμύρια νεοεκδοθέντες μετοχές από την εταιρεία και 7,9 εκατομμύρια μετοχές από μετόχους που πωλούν ένα κομμάτι του μεριδίου τους. Στο υψηλότερο άκρο αυτής της κλίμακας τιμολόγησης, η Instacart θα επιδιώξει να κερδίσει περίπου 616 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Η Instacart, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ειδών παντοπωλείου στις ΗΠΑ, θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές από άποψη μεγέθους δημόσιες προσφορές που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Η εταιρεία ανταγωνίζεται παραδοσιακούς λιανοπωλητές καθώς και εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, DoorDash, GoPuff και Grubhub. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Ντελίβερι σε μαρίνες και αεροδρόμια – Συνεργασία σούπερ μάρκετ με πλατφόρμες

Tα υπερμάρκετ γίνονται εμπορικά κέντρα

Με ρυθμό ανάπτυξης 5% «έτρεξαν» τα ελληνικά οnline super market το 2022

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News