Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 14:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραίτηση «βόμβα» από ηγετικό στέλεχος- Στον «αέρα» η μονάδα cloud

Παραίτηση «βόμβα» από ηγετικό στέλεχος- Στον «αέρα» η μονάδα cloud

Ο Daniel Zhang, ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, παραιτήθηκε από την ηγετική θέση που κατείχε στο τμήμα cloud της εταιρείας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που ανακοινώθηκε μόλις μήνες αφότου την ανέλαβε.

Ως αποτέλεσμα η μετοχή της Alibaba υποχώρησε 3% τη Δευτέρα στο Χονγκ Κονγκ. 

Ο Zhang θα αποχωρήσει πλήρως από τη βασική ομάδα διαχείρισης του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα, τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωσή της εν μέσω επιδείνωσης της ύφεσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, ο 51χρονος Zhang είπε ότι ένας βασικός λόγος που ήθελε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας ήταν επειδή έπρεπε να επικεντρωθεί στο τμήμα cloud, το οποίο η μητρική σκοπεύει να το καταστήσει ξεχωριστή εταιρεία με εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Ο Eddie Yongming Wu θα διαδεχθεί τον Zhang ως αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας cloud.

Ο Joseph C Tsai, συνιδρυτής της εταιρείας, ανέλαβε το ρόλο του προέδρου του Alibaba Group, ενώ ο Wu ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και διευθυντή, είπε η Alibaba, λέγοντας ότι η μετάβαση στην ηγεσία της εταιρείας έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα χωριστεί σε έξι ξεχωριστές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των cloud, e-commerce, logistics, media και ψυχαγωγίας. Κάθε μονάδα θα εποπτεύεται από τον δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο και το διοικητικό συμβούλιο και οι περισσότεροι από αυτούς θα μπορούν να επιδιώκουν ξεχωριστές καταχωρίσεις ή άντληση κεφαλαίων.

Ο Zhang θα ιδρύσει ένα ταμείο τεχνολογίας με επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Alibaba, το οποίο θα υποστηρίξει τη στρατηγική της μητρικής εταιρείας να επενδύει με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη και να αναπτύξει το τεχνολογικό οικοσύστημα της εταιρείας, ανέφερε ο Tsai στην επιστολή του.

Ο Zhang εργάστηκε στην Alibaba για 16 χρόνια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Κίνα-Ιαπωνία: Λειτουργία εργαστηρίου ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων από την Alibaba Cloud

Η πτώση μιας υπερδύναμης του επιχειρείν – Πού εξαφανίστηκαν οι μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες

Ο Mr Big Short πόνταρε 1,6 δισ. σε κραχ στη Wall Street

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News