Business & Finance Δευτέρα 11/09/2023, 09:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ βλέπουν οι οικονομολόγοι

Γερμανία: Νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ βλέπουν οι οικονομολόγοι

Οι πιέσεις στον βιομηχανικό τομέα πιθανότατα οδηγούν τη γερμανική οικονομία σε συρρίκνωση κατά το τρέχον τρίμηνο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στη μηνιαία δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ΑΕΠ της Γερμανίας αναμένεται να εμφανίσει μείωση 0,1% στο τρίμηνο που λήγει τον Σεπτέμβριο. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, οι αναλυτές περίμεναν στασιμότητα για αυτό το τρίμηνο.

Μια νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία που ήταν έως τώρα η κινητήριος δύναμη της Ευρώπης, εξελίσσεται πλέον σε βαρίδι, υπό την πίεση της χαμηλής ζήτησης από την Κίνα και της παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης.

Γερμανία: Νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ βλέπουν οι οικονομολόγοι-1

Ο πρόεδρος της Bundesbank Joachim Nagel αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του αξίζει και πάλι τον τίτλο του «μεγάλου ασθενή της Ευρώπης», ο οποίος αποδιδόταν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Όμως, τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία είναι αρνητικά,  καθώς το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις εργοστασιακές παραγγελίες από την πανδημία το 2020, ενώ η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε και τον Ιούλιο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Βόμβα από Hans-Werner Sinn: Η Γερμανία «ασθενεί» ξανά – Στρέφεται προς τα δεξιά

Γερμανία: Οι βιομηχανίες μεταφέρουν παραγωγή στο εξωτερικό λόγω ενεργειακού κόστους

Γερμανία: Θα γίνει ξανά ο «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News