Business & Finance Τετάρτη 6/09/2023, 16:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερευνα: 29% όσων πήραν προαγωγή για πρώτη φορά, παραιτήθηκαν σε ένα μήνα

Ερευνα: 29% όσων πήραν προαγωγή για πρώτη φορά, παραιτήθηκαν σε ένα μήνα

Η προαγωγή στο μυαλό των περισσότερων είναι μία ένδειξη εδραίωσης σε μία εταιρεία, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αποχωρεί αμέσως μετά την πρώτη του προαγωγή.

Αναλύοντας το βιογραφικό περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων εργαζομένων στις ΗΠΑ μεταξύ 2019 και 2022, το Ερευνητικό Ινστιτούτο ADP διαπίστωσε ότι το 29% των ανθρώπων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα μήνα μετά την πρώτη τους προαγωγή. Παράλληλα το ποσοστό αποχώρησης για εργαζόμενους με παρόμοιο προφίλ που δεν προήχθησαν ήταν 18%.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι προαγωγές, αντί να δελεάζουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν, μερικές φορές σηματοδοτούν ότι έχει έρθει η ώρα να πάνε κάπου αλλού.

Το παραπάνω δείχνει πόσο δύσκολο είναι για τους εργοδότες να κρατήσουν τα ταλέντα τους, δεδομένου ότι η προαγωγή αποτελούσε παραδοσιακά ένα από τα ισχυρότερα μέσα.

Οι εργαζόμενοι μεταπηδούν μετά από προαγωγές για πολλούς λόγους, λένε οι υπεύθυνοι προσλήψεων, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Οι εβδομάδες και οι μήνες μετά την προαγωγή είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση της υποστήριξης των εργαζομένων στους νέους τους ρόλους, λέει η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, και μερικές φορές οι εταιρείες δεν παρέχουν την εκπαίδευση και τη βοήθεια που χρειάζονται. Μια προαγωγή μπορεί επίσης να δώσει σε έναν εργαζόμενο την αυτοπεποίθηση να αναζητήσει μια καλύτερη δουλειά κάπου αλλού.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση, όπως οι εργαζόμενοι σε αποθήκες ή υπηρεσίες φιλοξενίας, έφυγαν με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά μετά την προαγωγή, προσθέτει. Το ίδιο έκαναν και όσοι είχαν ρόλους που απαιτούσαν μεταπτυχιακό ή ανώτερο τεχνικό πτυχίο.

Τα νεότερα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν τη δουλειά για οποιονδήποτε λόγο έχει μειωθεί, καθώς η ζήτηση για προσωπικό έχει μειωθεί ελαφρώς.

Μερικές φορές μια προαγωγή έρχεται πολύ αργά και ο υπάλληλος έχει ήδη αρχίσει να ψάχνει, λέει ο Richardson.

Ο Yehuda Nelson, ένας μηχανικός συστημάτων, έλαβε προαγωγή σε μια εταιρεία λογισμικού αρκετούς μήνες αφότου τη ζήτησε. Μέχρι τότε, είχε ήδη αρχίσει να αναζητά ευκαιρίες αλλού.

«Ήρθε αργότερα από ό,τι περίμενα», λέει, προσθέτοντας ότι η αύξηση που συνόδευε την προαγωγή του δεν ήταν ανάλογη με τη δουλειά που έκανε.

Ο Nelson, που διανύει την δεκαετία των 20, έφυγε λίγους μήνες αργότερα για να γίνει μέλος μιας άλλης εταιρείας. Εκεί, έχει υψηλότερη θέση, καλύτερες απολαβές και μικρότερο ωράριο, υπογραμμίζει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δουλειά: Εντείνονται τα συμπτώματα κατάθλιψης, στρες, θυμού

Ο «χάρτης» των εργαζόμενων: Αδιάφοροι οι Ευρωπαίοι – Στρεσαρισμένοι οι Έλληνες

Burnout: Τρία red flags πριν καν πείτε «ναι» σε μια νέα δουλειά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News