Business & Finance Δευτέρα 4/09/2023, 08:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούλησε δύο startups σε Yahoo και Google – Το κοινό λάθος που αποφεύγει

Πούλησε δύο startups σε Yahoo και Google – Το κοινό λάθος που αποφεύγει

Ο Craig Walker έχει πουλήσει startups στη Yahoo και την Google και η τρέχουσα επιχείρησή του, η εταιρεία επικοινωνιών cloud Dialpad, αποτιμάται στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι έμαθε το πιο σημαντικό επιχειρηματικό μάθημά του παρακολουθώντας μια «ανόητη» αγωνιστική κωμωδία της δεκαετίας του 1970, που ονομάζεται «The Gumball Rally».

«Αυτό που υπάρχει πίσω σου δεν είναι σημαντικό», λέει ο Walker, παραφράζοντας μια φράση που ειπώθηκε στην ταινία.

Ο 58χρονος Walker, μεταφράζει το παραπάνω ως τη σημασία του να μην αποσπάται η προσοχή του ή να μην εκνευρίζεται από αυτό που κάνουν οι ανταγωνιστές του.

«Δεν πρόκειται να ανησυχήσω για το προϊόν τους [ή] για τις καινοτομίες τους, θα ανησυχήσω για το δικό μου. Κάνει πολύ πιο εύκολο το να μην πανικοβάλλεσαι από αυτά που κάνουν οι άλλοι,» λέει ο Walker στο CNBC Make It.

Αυτό είναι πιο εύκολο στη θεωρία, παρά στην πράξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία του κατασκευάζει λογισμικό επιχειρηματικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων φωνητικών μηνυμάτων και τηλεδιάσκεψης, που ανταγωνίζονται για πελάτες με άλλες startups πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως το Zoom και το RingCentral, καθώς και με τεχνολογικούς γίγαντες όπως το λογισμικό Teams της Microsoft.

Όμως ο Walker διευθύνει εταιρείες διαδικτυακών επικοινωνιών για περισσότερες από δύο δεκαετίες και λέει ότι έχει δει «πολλούς επιχειρηματίες» να κάνουν το λάθος να αντιδρούν στον ανταγωνισμό τους: «Θα αλλάξουν τον οδικό τους χάρτη. Θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν [τους αντιπάλους τους] και είναι απλώς ένας κακός τρόπος να χτίσεις μια μεγάλη επιχείρηση».

«Προσπαθώ όσο μπορώ να μην δίνω σημασία σε αυτό που κάνουν οι άλλοι, γιατί μου αποσπά την προσοχή. Ποιος ξέρει αν θα είναι καλοί σε αυτό; Ποιος ξέρει αν θα λειτουργήσει, σωστά;» σημειώνει. «Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους. Και μείνετε αφοσιωμένοι στην αποστολή σας».

Για να ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση χρειάζεται  να παραμένει συνεχώς αισιόδοξος, κάτι που τον βοήθησε να αποφύγει πάρα πολλές «άυπνες νύχτες» κατά τις δεκαετίες του ως Διευθύνων Σύμβουλος.

«Πρέπει να είσαι αιώνιος αισιόδοξος και να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι έχεις την καλύτερη ομάδα και την καλύτερη ιδέα και τον καλύτερο τρόπο για να πετύχεις», λέει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η τεμπελιά μας κάνει καλό –Τι κάνουν αυτοί που έχουν ανακαλύψει το μυστικό της ζωής

Αυτή είναι η ηλικία στην οποία παίρνουμε τις καλύτερες οικονομικές αποφάσεις 

Από άστεγος σε CEO: Ο άνθρωπος που έχτισε έναν επιχειρηματικό κολοσσό από το μηδέν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News