Business & Finance Πέμπτη 31/08/2023, 21:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Στο πιο παρατεταμένο σερί από τον Ιανουάριο

Πετρέλαιο: Στο πιο παρατεταμένο σερί από τον Ιανουάριο

Το πετρέλαιο παρουσίασε το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο, χάρη στην τάση ανάληψης ρίσκου και την είδηση ότι η Ρωσία συμφώνησε σε περαιτέρω μείωσης της παραγωγής στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+. 

Παρότι η περιορισμένη ρευστότητα του κράτησε τις τιμές του μαύρου χρυσού σε περιορισμένο πλαίσιο διακύμανσης, η σφιχτή προσφορά στηρίζει τις τιμές, με το αργό να καταγράφει άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο. 

Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα περικόψει περαιτέρω τις εξαγωγές της λαμβάνει χώρα τη στιγμή που τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι το Δεκέμβριο.

 

 

Η τιμή αργού είναι αυξημένη 3% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, καθώς οι κορυφαίοι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ περιορίζουν την προσφορά και το καρτέλ αναμένεται να παρατείνει τις μειώσεις στην παραγωγή του και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, υπάρχει αρκετή αστάθεια και αβεβαιότητα η οποία πυροδοτείται από την επιβράδυνση στην Κίνα και τις προσδοκίες που επικρατούν στην αγορά ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ δεν έχει τελειώσει ακόμη με τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Το έλλειμμα ενεργειακής προμήθειας προμηνύει ενεργειακή κρίση

Φωτιά στα καύσιμα έβαλε η Σαουδική Αραβία: Πάνω από 2 ευρώ/λίτρο σε 27 νομούς

Το πετρέλαιο πέφτει εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News