Business & Finance Τετάρτη 30/08/2023, 16:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Δεν έφτασαν τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο 

ΗΠΑ: Δεν έφτασαν τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο 

Η δημιουργία θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ADP, γεγονός που δείχνει ότι η εκπληκτικά ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει υπό την πίεση των υψηλότερων επιτοκίων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, πολύ κάτω από τις 371.000 θέσεις που προστέθηκαν τον Ιούλιο. 

Εκτός από αυτό, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν να προστεθούν τον Αύγουστο, 200.000 θέσεις εργασίας.

Η ADP ανέφερε επίσης ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε τόσο για τους εργαζομένους που άλλαξαν δουλειά, όσο και για αυτούς που παρέμειναν στις τρέχουσες θέσεις τους.

«Οι αριθμοί αυτού του μήνα είναι συνεπείς με τον ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας πριν από την πανδημία», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP. «Μετά από δύο χρόνια εξαιρετικών κερδών που συνδέονται με την ανάκαμψη, κινούμαστε προς μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη των αμοιβών και της απασχόλησης καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας υποχωρούν».

Η έκθεση ADP θεωρείται παραδοσιακά ένα μήνυμα για το τι θα δείχνει η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε τη μεθοδολογία της πέρυσι, γεγονός που καθιστά λιγότερο σαφείς τις τάσεις πρόβλεψής της.

Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Η «εκδίκηση» του μπλε κολάρου – Γιατί οι εργάτες παίρνουν μεγαλύτερες αυξήσεις από τους υπαλλήλους γραφείου

ΗΠΑ: Απαισιόδοξοι οι καταναλωτές λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό 

Κίνα: Τα κέρδη των επιχειρήσεων «βαρόμετρο» για την οικονομία της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News