Business & Finance Τετάρτη 30/08/2023, 15:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αεροπορικές ψάχνουν τρόπους να βγάλουν λεφτά: 38 δολάρια το εισιτήριο, 35 το ουίσκι

Οι αεροπορικές ψάχνουν τρόπους να βγάλουν λεφτά: 38 δολάρια το εισιτήριο, 35 το ουίσκι

Πότε μια φθηνή αεροπορική εταιρεία παύει να είναι φθηνή; Όταν ένα σκωτσέζικο ουίσκι κοστίζει σχεδόν όσο το φθηνότερο αεροπορικό της εισιτήριο.

Αυτό δεν είναι υπερβολή. Η Allegiant Air, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Λας Βέγκας με ναύλους που μπορεί να πέσουν κάτω από 40 δολάρια, πρόσθεσε το Johnnie Walker Blue Label για 35 δολάρια το ποτήρι σε επιλεγμένες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Το ποτό κοστίζει 300 δολάρια το λίτρο στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου και μπορεί να ξεπεράσει τα 80 δολάρια σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Καμία άλλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ δεν το πουλά στις πτήσεις της.

Η Allegiant δεν αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο. Απλώς προσπαθεί να αξιοποιήσει τις περίεργες καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών.

Οι εύποροι πελάτες, δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά για βασικά είδη, όπως αεροπορικά εισιτήρια, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τα αγαπημένα τους πράγματα, όπως η σάλτσα ντομάτας υψηλής ποιότητας και τα πιο νέο μοντέλο smartphone.

Σε αυτή την περίπτωση, η «πολυτέλεια» που θεωρούν ότι αξίζει να σπαταλήσουν τα χρήματά τους, είναι το ποτό. Οι Frontier Airlines και Spirit Airlines διευρύνουν επίσης την γκάμα των ποτών που προσφέρουν στις πτήσεις τους.

Η Allegiant πάντα αναζητά επιπλέον έσοδα ανά επιβάτη για να αντισταθμίσει τους φθηνούς ναύλους. Τώρα προσθέτει θέσεις με επιπλέον χώρο για τα πόδια σε περισσότερα αεροπλάνα για να εξυπηρετήσει τους πελάτες, που απλώς ξέρουν τι θέλουν. 

Εκτός από το Johnnie Walker Blue, η Allegiant πρόσθεσε μπουκάλια σε μίνι μέγεθος από τεκίλα Don Julio Reposado (15 δολάρια), βότκα Grey Goose (15 δολάρια) και Aperol Spritz (13 δολάρια). Αναβάθμισε επίσης τη λίστα κρασιών της για να συμπεριλάβει μισό μπουκάλι Daou Chardonnay ή Cabernet Sauvignon, για 20 δολάρια και Prosecco από την Ιταλία για 11 δολάρια.

Οι εν λόγω αλλαγές φαίνεται πως της έχουν αποφέρει κέρδη, καθώς τα premium ποτά είναι τόσο δημοφιλή που σκέφτεται να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα τουλάχιστον μερικών από αυτών σε εθνικό επίπεδο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Ταξιδεύετε με αεροπλάνο; Η απλή κίνηση για να μην χάνετε τη βαλίτσα σας στο αεροδρόμιο

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι τόσο ακριβά;

Εκρηξη ζήτησης για εργαζομένους στις αερομεταφορές μετά την πανδημία

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News