Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 21:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Goldman Sachs θα πληρώσει 5,5 εκατ. δολ. για μη καταγραφή κλήσεων

Η Goldman Sachs θα πληρώσει 5,5 εκατ. δολ. για μη καταγραφή κλήσεων

Η Goldman Sachs Group Inc. συμφώνησε να καταβάλει 5,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής ότι απέτυχε να καταγράψει και να διατηρήσει πλήρως χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις.

Η Commodity Futures Trading Commission ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι δύο ξεχωριστά εξωτερικά συστήματα στα οποία βασίστηκε ο γίγαντας της Wall Street για την καταγραφή ορισμένων ηχητικών συνομιλιών, όπως απαιτεί η ρυθμιστική αρχή, μερικές φορές απέτυχαν κατά τη διάρκεια του 2020. Το 2019, η εταιρεία διευθέτησε τους ισχυρισμούς της CFTC ότι απέτυχε να καταγράψει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ενός γραφείου συναλλαγών και πωλήσεων το 2014.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε επιλύσει αυτό το θέμα», ανέφερε η Goldman Sachs σε ανακοίνωσή της. Η τράπεζα δεν παραδέχθηκε ούτε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ρυθμιστικής αρχής κατά τον διακανονισμό της υπόθεσης.

Η CFTC, που είναι η ρυθμιστική αρχή των dealers στην αγορά swap, όπως η Goldman, ανακοίνωσε ότι η αυξημένη χρήση  μιας υπηρεσίας που χρησιμοποιείται για την καταγραφή κλήσεων σε κινητές συσκευές κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα ενός προμηθευτή να μην καταγράφει κλήσεις μερικές φορές.

Μια ξεχωριστή υπηρεσία που χρησιμοποιούνταν για την αναπαραγωγή ενός πυργίσκου συναλλαγών κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εργασίας είχε επίσης κενά, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή. Και τα δύο συστήματα έχουν από τότε διορθωθεί, δήλωσε η CFTC.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News