Business & Finance Τρίτη 29/08/2023, 17:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία μυστικά για να καταφέρετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

Τρία μυστικά για να καταφέρετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να πετύχει κάποιος και γενικά, αλλά και στον χώρο της εργασίας, αφού βοηθάει στη λήψη «πολύ αποτελεσματικών αποφάσεων» λέει η Bonnie Low-Kramen, συγγραφέας του «Staff Matters: People-Focused Solutions for the Ultimate New Workplace».

Αυτή η δεξιότητα βοήθησε στην ενίσχυση της καριέρας πολλών από τους σημερινούς επιτυχημένους ηγέτες, προσθέτει η Low-Kramen, από τον Tim Cook της Apple μέχρι τον Warren Buffett.

«Το άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση και λιγότερες ικανότητες, θα πάρει τη δουλειά από το άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση και περισσότερες ικανότητες,» λέει στο βιβλίο της.

Ακολουθούν τρεις δραστικοί τρόποι για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας, με βάση το βιβλίο της Low-Kramen.

1. Σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη χωρίς λόγο

Για πολλούς ανθρώπους, το να λένε «συγγνώμη» μετά από ορισμένες καταστάσεις, ακόμη και εκείνες που δεν απαιτούν μία, τους είναι πολύ συνηθισμένο. Αλλά η άσκοπη συγγνώμη μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, μειώνοντας την αυτοεκτίμησή τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες, έγραψε η Low-Kramen.

Μία συμβουλή είναι να αντικατασταθεί το συγγνώμη με το ευχαριστώ. Αντί να πει κανείς «συγγνώμη που μου πήρε τόση ώρα να τελειώσω αυτό το project», θα μπορούσε να πει «ευχαριστώ για την υπομονή σχετικά με αυτό το project». Έτσι δείχνει περισσότερο δυναμικός και η συγγνώμη του εκτιμάται περισσότερο, όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά εκεί που χρειάζεται.

2. Τελειοποιήστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες

Το να μεταδώσει κανείς αυτό που θέλει να πει στους άλλους, θα συμβάλλει στο να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί όταν μπερδεύει τα λόγια του ή μιλάει χαμηλόφωνα.

3. Πετύχετε τους στόχους σας

Στην πραγματικότητα, το να καταφέρει κανείς αυτά που θέλει να κάνει, έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του, γράφει η Low-Kramen.

«Η διαδικασία του να αποφασίσεις να κάνεις κάτι, όπως να σπουδάσεις και να αποκτήσεις μια πιστοποίηση ή ένα πτυχίο είναι ένα μετρήσιμο επίτευγμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει,» τονίζει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Η «παγίδα» της υπερβολικής αυτοπεποίθησης στην επιχείρηση

Πώς να βελτιώσετε τη ζωή σας και τη σχέση σας με τα χρήματα από μία ειδικό του Χάρβαρντ

Η Νο. 1 δεξιότητα που χρειάζεστε για να κερδίζετε κάθε λογομαχία – Λίγοι άνθρωποι την έχουν

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News