Business & Finance Δευτέρα 28/08/2023, 17:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Κέρδη με «οδηγό» την τεχνολογία

Wall Street: Κέρδη με «οδηγό» την τεχνολογία

Ανοδικά ξεκίνησε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά το άνοιγμα της εβδομάδας, οδηγούμενο από τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.594 μονάδες με άνοδο 247,96 μονάδων ή 0,72%, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,44% στις 4.425 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,37% στις 13.640 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 1,5%, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες του Αυγούστου. Παρόλα αυτά έχει υποχωρήσει 9% αυτό το μήνα. Οι μετοχές των Meta, Microsoft και Alphabet σημείωσαν επίσης κέρδη.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς η τεχνολογία προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση της στα τέλη Αυγούστου, αφού η δεύτερη συνεχόμενη έκθεση κερδών από την εταιρεία κατασκευής chip Nvidia μπορεί να ανατρέψει την τάση.

Πέρα από την τεχνολογία, οι μετοχές της 3M σημείωσαν πτώση άνω του 6% μετά από μια αναφορά του Bloomberg News ότι η εταιρεία ήταν έτοιμη να διευθετήσει αγωγές που ισχυρίζονταν ότι κάποια προϊόντα της ήταν ελαττωματικά

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σημειώθηκε μια νικηφόρα συνεδρίαση μετά από νέα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, όπου επεσήμανε ορισμένες ενδείξεις συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης και ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, αλλά είπε ουσιαστικά ότι η κεντρική τράπεζα θα «προχωρήσει προσεκτικά» σε πρόσθετες αυξήσεις.

Από το πρωί οι επενδυτές δίνουν πιθανότητα σχεδόν 20% ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

moneyreview.gr με πληροφορίες του CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Καμπανάκι από το Jackson Hole: Τα υψηλά κρατικά χρέη ήρθαν για να μείνουν

Lagarde: Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο για πληθωρισμό 2%

Με επιθετικό τόνο ο Powell από το Jackson Hole: O πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News