Business & Finance Παρασκευή 25/08/2023, 16:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Θετικό το κλίμα εν αναμονή της ομιλίας του Powell 

Wall Street: Θετικό το κλίμα εν αναμονή της ομιλίας του Powell 

Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά το άνοιγμα της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας, αφού οι επενδυτές προσβλέπουν στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell στο Jackson Hole.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.259 μονάδες με άνοδο 160,29 μονάδων ή 0,47%, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,44% στις 4.395 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq πραγματοποιεί άνοδο 0,49% στις 13.529 μονδες.

Το Οικονομικό Συμπόσιο Jackson Hole στο Wyoming συγκεντρώνει κεντρικούς τραπεζίτες και βασικούς οικονομικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περσινής συγκέντρωσης, οι μετοχές σημείωσαν πτώση μετά την ομιλία του Powell. Ο πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει το φόρουμ για να προειδοποιήσει για «αγκάθια» στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Φέτος, το θέμα της εκδήλωσης είναι η εστίαση στις «δομικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία».

«Όπως πάντα, οι επενδυτές θα αναλύσουν τα σχόλια του Powell και άλλων, ανφορικά με την πιθανή πορεία προς τα εμπρός – κυρίως εάν τα επιτόκια μπορεί να παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ακόμα κι αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται από τα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε ο Zachary Hill επικεφαλής στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κορυφαίος οικονομολόγος προειδοποιεί: «Προ των πυλών» η ύφεση στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Roubini: Η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας απειλεί να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News