Business & Finance Πέμπτη 24/08/2023, 16:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη στη Wall Street με «οδηγό» τη Nvidia

Κέρδη στη Wall Street με «οδηγό» τη Nvidia

Άνοδο σημειώνουν κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης οι δείκτες, καθώς οι επενδυτές επιδοκίμασαν τα ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου από την εταιρεία κατασκευής chip Nvidia, που τροφοδότησε ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.488 μονάδες με άνοδο 15,37 μονάδων ή 0,04%, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16% στις 4.443 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq πραγματοποιεί άνοδο 0,22% στις 13.750 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο 8% αφού η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις υψηλές προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα αύξησε την καθοδήγησή της, με στελέχη να προβλέπουν ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια, ή μια ετήσια αύξηση 170%.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία έκθεση της Nvidia που είναι υψηλότερη των προσδοκιών. Τα νούμερα του πρώτου τριμήνου, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, βοήθησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έγινε βασικός μοχλός της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Την ίδια στιγμή και άλλοι κατασκευαστές τσιπ έλαβαν ώθηση από την έκθεση των αποτελεσμάτων. Η μετοχή της της Taiwan Semiconductor προσέθεσε 3,1%, ενώ αυτή της AMD ανέβηκε 2,3%. Η μετοχή της  Marvell Technology είχε κέρδη 4,6%.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης ομιλία από τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell την Παρασκευή, στην οποία η Wall Street ελπίζει ότι θα δώσει πληροφορίες για την πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Roubini: Η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας απειλεί να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News