Business & Finance Πέμπτη 24/08/2023, 14:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gen Z: 9/10 αγοράζουν και πωλούν μετοχές γρήγορα- Είναι σωστή τακτική; 

Gen Z: 9/10 αγοράζουν και πωλούν μετοχές γρήγορα- Είναι σωστή τακτική; 

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από υψηλό πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων, η Gen Z αναδείχθηκε ως η ηλικιακή ομάδα που είναι πιο πιθανό να είναι ενεργή στο χρηματιστήριο.

Αλλά αυτή η τακτική ίσως να μην είναι και η καλύτερη, σύμφωνα με έναν αναλυτή.

«Τα στοιχεία το δείχνουν ξανά και ξανά: η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών προτιμά την παθητική επένδυση», σημείωσε ο αναλυτής της Bankrate, James Royal.

«Ενώ μπορεί κάποιος να μπει στον πειρασμό να πουλήσει για διάφορους λόγους, όπως η αστάθεια της αγοράς, πρέπει να παραμείνει παθητικός επενδυτής εάν θέλει να έχει μακροπρόθεσμα κέρδη», πρόσθεσε.

Οι συμβουλές του απευθύνονταν σε νεότερους επενδυτές – σχεδόν 9 στους 10 επενδυτές της Gen Z που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι κρατούσαν τις μετοχές μικρό διάστημα το 2023 ως απάντηση στον υψηλό πληθωρισμό και τα αυξημένα επιτόκια, σύμφωνα με έρευνα της Bankrate που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, στην οποία συμμετείχαν 3.676 άτομα. 

Αυτό το ποσοστό εμπορικής δραστηριότητας ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα. Συγκριτικά, μόνο το 35% των επενδυτών baby boomer δήλωσαν πως ήταν ενεργοί παίκτες την ίδια περίοδο, ενώ 2 στους 3 επενδυτές των millenials απάντησαν πως ακολουθούσαν αυτή την τακτική.

Η ίδια έρευνα σημειώνει ότι οι επενδυτές που ανήκουν στη Gen Z δεν φεύγουν από την αγορά, όταν πωλούν τις μετοχές. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό να αγοράσουν μετοχές σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πάνω από τους μισούς, ή 53% των επενδυτών της Gen Z δήλωσαν ότι αναμένουν να επενδύσουν στο χρηματιστήριο το 2023, σε σύγκριση με μόλις 19% των επενδυτών Gen X και 9% των επενδυτών baby boomer.

Μια προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι ο φόβος της απώλειας, ή FOMO, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο.

Πάνω από το 40% των επενδυτών Gen Z στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν το FOMO ως σημαντικό παράγοντα πίσω από την απόφασή τους να κάνουν επενδύσεις, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου CFA και του Financial Industry Regulatory Authority Investor Education Foundation, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης: 

Το mega-σκάνδαλο και ο άνθρωπος που πίστευε ότι «η απληστία είναι καλή»

Gen Ζ: 1 στους 3 νιώθει ενοχές στις διακοπές – Γιατί κάνει λάθος

Gen Z: Η πρώτη γενιά που ασχολείται με την ψυχική υγεία στη δουλειά 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News