Business & Finance Τετάρτη 23/08/2023, 16:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό κλίμα στη Wall Street ενόψει των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nvidia

Θετικό κλίμα στη Wall Street ενόψει των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nvidia

Θετικά άνοιξε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στα μέσα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα από τον γίγαντα των chip, Nvidia. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.369 μονάδες με αύξηση 80 περίπου μονάδων ή 0,24%, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,4% στις 4.404 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που σημειώνει ανοδική πορεία ύψους 0,7% και βρίσκεται στις 13.597 μονάδες.

Η Nvidia αναμένεται να αναφέρει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο των αγορών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv περιμένουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει έντονες αυξήσεις στα κέρδη και τα έσοδα από έτος σε έτος για το δεύτερο τρίμηνο. Η Nvidia είναι η μετοχή του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επευφημούν τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στα αποτελέσματα ενδείξεις σχετικά με το εάν η αγορά μπορεί να επαναλάβει την άνοδο του τρέχοντος έτους ή εάν η ύφεση του Αυγούστου θα παραταθεί, σύμφωνα με το CNBC. 

Η Wall Street είχε μία μικτή συνεδρίαση χθες, με τον Dow και τον S&P 500 να υποχωρούν, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε μικρή άνοδο. Η αδυναμία στις μετοχές του λιανικού τομέα και των τραπεζών επιβάρυνε την αγορά την Τρίτη.

Εκτός από τα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν προγραμματιστεί να δημοσιευτούν για την Τετάρτη, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης οικονομικά στοιχεία για τις πωλήσεις και τις αγορές νέων κατοικιών. Παράλληλα αναμένουν την έναρξη ενός διήμερου συμποσίου της Federal Reserve, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell αναμένεται να κάνει σχόλια την Παρασκευή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Άσχημα τα σημάδια για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης

Κίνα: Η ατμομηχανή του πλανήτη παραπαίει – Τι πήγε στραβά

ΗΠΑ: Υψηλά επιτόκια και μείωση της προσφοράς οδηγούν σε πτώση στις πωλήσεις κατοικιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News