Business & Finance Τρίτη 22/08/2023, 17:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζεται η ανάκαμψη της Wall Street μετά τις απώλειες τριών εβδομάδων 

Συνεχίζεται η ανάκαμψη της Wall Street μετά τις απώλειες τριών εβδομάδων 

Θετικό είναι το κλίμα κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σε μία προσπάθεια αξιοποίησης των ισχυρών κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Σημειώνεται ότι ο Nasdaq χθες, κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο του μήνα, ύψους 1,6%. 

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει οριακά κέρδη 0,01% στις 34.461,47 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ανεβαίνει κατά 11,69 μονάδες ή 0,27% στις 4.411,48 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 64,80 μονάδες ή 0,48%, φτάνοντας στις 13.563,12 μονάδες.

«Βλέπουμε μια θετική απόδοση στο χρηματιστήριο, [την οποία] δεν είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ίσως το χρηματιστήριο είναι εντάξει με αυτό», δήλωσε στο CNBC η Katy Kaminski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην AlphaSimplex.

Οι γίγαντες λιανικού εμπορίου Lowe’s και Macy’s ανέφεραν τριμηνιαία κέρδη την Τρίτη πριν το καμπανάκι. Η μετοχή της Lowe’s κέρδισε 2,5% πριν από το άνοιγμα των αγορών μετά την δημοσίευση μεικτών αποτελεσμάτων, αλλά επιβεβαίωσε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, ενώ η τιμή της μετοχής του Macy’s έπεσε σχεδόν 8%, επηρεασμένη από μία «προσεκτική» πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος.

Οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nvidia που αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη. Οι μετοχές της αυξήθηκαν περισσότερο από 8% τη Δευτέρα, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους στον τομέα της τεχνολογίας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος δεν σηκώνεται από το κρεβάτι για λιγότερα από 80.000 δολάρια

ΗΠΑ: Πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στο 3,2% ο πληθωρισμός – «Φρέναραν» οι υποκείμενες πιέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News