Business & Finance Τρίτη 22/08/2023, 13:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Baidu: Αύξηση 15% στα έσοδα για τον κινέζικο κολοσσό- Ξεπέρασε τις προσδοκίες 

Baidu: Αύξηση 15% στα έσοδα για τον κινέζικο κολοσσό- Ξεπέρασε τις προσδοκίες 

Το «Google της Κίνας», η εταιρεία τεχνολογίας Baidu, ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα, αυξημένα κατά 15% από έτος σε έτος το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία ενισχύθηκαν από την ανάπτυξη των υπηρεσιών διαφήμισης που προσφέρει.

Αυτός ήταν ο ταχύτερος τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης σε ετήσια βάση τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η τιμή της μετοχής της Baidu, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,  αυξήθηκε κατά περισσότερο από 4% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Αναλυτικότερα η Baidu είχε έσοδα 34,1 δισεκατομμύρια γιουάν (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 33,28 δισεκατομμυρίων γιουάν που ανέμεναν οι αναλυτές της Refinitiv.

Στις βασικές επιχειρήσεις της Baidu, τα έσοδα από το διαδικτυακό μάρκετινγκ αυξήθηκαν κατά 15% στα 19,6 δισεκατομμύρια γιουάν το δεύτερο τρίμηνο και τα έσοδα από το μη διαδικτυακό μάρκετινγκ ενισχύθηκαν κατά 12% στα 6,8 δισεκατομμύρια γιουάν.

«Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η Baidu Core επιτάχυνε την αύξηση των εσόδων και των κερδών, λόγω της σταθερής απόδοσης των επιχειρήσεων διαδικτυακού μάρκετινγκ και της λειτουργικής μόχλευσης», δήλωσε ο Robin Li, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Baidu, σε μια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Baidu έχει σημειώσει πρόοδο στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια εναλλακτική στο ChatGPT, η οποία δίνει απαντήσεις στην κινεζική γλώσσα και ονομάζεται Ernie bot. 

Η Baidu την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε επίσης έναν βοηθό που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να διευκολύνει τους χρήστες του με εργασίες όπως προγραμματισμό συσκέψεων, κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων. 

Επιπλέον η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει την εμβέλεια της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε μια στρατηγική συμφωνία με την κρατική Changan Automobile για την ανάπτυξη δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης με βάση το μοντέλο AI πίσω από το Ernie bot της Baidu.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Ό,τι φάτε και ό,τι πιείτε..η «ρομποαποκάλυψη» είναι καθοδόν 

Αpple: Πρώην Κινέζος υπάλληλος κατηγορείται ότι έκλεψε μυστικά αυτόνομης οδήγησης

Η Κίνα βάζει όρια στη τεχνητή νοημοσύνη 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News