Business & Finance Τρίτη 8/08/2023, 17:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Google διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς 

Η Google διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς 

Η Google προχωρά με το σχέδιό της να διαγράψει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Οι λογαριασμοί δεν θα διαγραφούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός θα αρχίσει να στέλνει προειδοποιήσεις στους χρήστες που επηρεάζονται. Αναλυτικότερα η εταιρεία θα στείλει πολλαπλά προειδοποιητικά μηνύματα σε λογαριασμούς Google που επηρεάζονται και οι χρήστες θα έχουν ένα παράθυρο οκτώ μηνών πριν από τη διαγραφή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα πολιτική τον Μάιο, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην αποτροπή κινδύνων ασφάλειας: Τα εσωτερικά ευρήματα δείχνουν ότι οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να βασίζονται σε ανακυκλωμένους κωδικούς πρόσβασης και λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η επαλήθευση σε δύο βήματα, καθιστώντας τα πολύ πιο ευάλωτα σε ζητήματα όπως το phishing, το hacking και το spam.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που διαγράφονται είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια δεν χρησιμοποίησε ξανά ο χρήστης, δήλωσε η Google τον Μάιο, σύμφωνα με το CNN.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας», έγραψε η Google στην ενημέρωση πολιτικής της τη Δευτέρα (7/8).

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις: Λογαριασμοί με κανάλια YouTube, εναπομένοντα υπόλοιπα σε δωροκάρτες, αυτοί που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός ψηφιακού στοιχείου όπως κάποιο βιβλίο ή ταινία και εκείνοι που έχουν δημοσιευμένες εφαρμογές που είναι ενεργές σε μια πλατφόρμα π.χ. στο Google Play store.

Για να αποφύγει κανείς τη διαγραφή του λογαριασμού που δεν χρησιμοποιεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να συνδεθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία Google τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια και ίσως να διαβάσει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παρακολουθήσει ένα βίντεο ή να πραγματοποιήσει μία αναζήτηση, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Big Tech αντεπιτίθεται με όπλο την A.I.

ΗΠΑ: Σε δίκη η Google για αντιμονοπωλιακή τακτική, αλλά με μειωμένο κατηγορητήριο

Πλούσια σε ταλέντα στην ΑΙ η Αθήνα – Τι δείχνει η έκθεση «Atlas»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS