Business & Finance Σάββατο 12/08/2023, 10:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έστειλε γράμμα στον Warren Buffett για να την προσλάβει – Δείτε τι έγινε μετά 

Έστειλε γράμμα στον Warren Buffett για να την προσλάβει – Δείτε τι έγινε μετά 

Μόλις αποφοίτησε από το Harvard Business School το 2009, η Tracy Britt Cool έστειλε μια επιστολή στον Πρόεδρο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ζητώντας δουλειά στη θρυλική εταιρεία.

Μετά τη συνέντευξη, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικονομική βοηθός του δισεκατομμυριούχου, αλλά η Britt Cool, δεν επαναπαύθηκε σε αυτό.

Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή άρχισε να ανελίσσεται γρήγορα. Έγινε διευθύνουσα σύμβουλος της Berkshire Holding Pampered Chef και έχτισε φήμη για την γρήγορη επίλυση προβλημάτων σε εταιρείες, με αποτέλεσμα ο Buffett να της δώσει το παρατσούκλι «ο πυροσβέστης».

Το 2020, η Britt Cool συνίδρυσε τη δική της εταιρεία ιδιωτικών μετοχών, την Kanbrick, της οποίας οι επενδυτικές φιλοσοφίες απηχούν τη Berkshire, αλλά βασίζεται στο ήθος της Britt Cool για καθοδήγηση στελεχών, πρακτική διαχείριση και οικοδόμηση επιχειρήσεων. 

Το γράμμα, και η τεράστια επιτυχία στην οποία οδήγησε, είναι αυτά που ονειρεύονται όσοι κάνουν MBA, αλλά και οι επίδοξοι επιχειρηματίες. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα άτομο στο εκατομμύριο. Και ίσως ήταν — αλλά η Britt Cool ήταν πρόθυμη να δοκιμάσει ένα εκατομμύριο φορές για να πετύχει μία. 

«Ο κίνδυνος σε αυτό είναι αρκετά χαμηλός – είναι απλώς το να πει κάποιος «όχι»», λέει στο CNBC. «Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσεις;»

Όταν η επιμονή και το «γερό στομάχι» αποδίδουν

Η Britt Cool πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας δουλεύοντας στο αγρόκτημα της οικογένειάς της όπου άκουγε συχνά τη λέξη «όχι».

«Ήταν ένα υπέροχο γήπεδο προπόνησης, γιατί πρέπει να πουλήσεις τα προϊόντα σου και πρέπει να μιλήσεις με τον κόσμο. Πρέπει να ρωτήσεις και σε απορρίπτουν πολύ επειδή οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό που έχεις», λέει.

«Μεγαλώνοντας είχα «γερό στομάχι». Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που μου έλεγαν «όχι».

Ως μαθήτρια γυμνασίου, η Britt Cool άρχισε να γράφει γράμματα σε διάφορους οργανισμούς για τους οποίους ήθελε να μάθει περισσότερα. «Ήθελα να μου στείλουν μπροσούρες και φυλλάδια. Πολλοί από αυτούς δεν ανταποκρίθηκαν», λέει.

Στο κολέγιο, έγραφε σε στελέχη εταιρειών που θαύμαζε. «Διαπίστωσα ότι όταν προσέγγιζα τους ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία δεν απαντούσε ούτε έλεγε «όχι», αλλά μια μικρή ομάδα έλεγε «ναι».

Μεταξύ άλλων προσέγγισε και τον CEO της Morgan Stanley πριν από τον Buffet και όταν συναντήθηκε μαζί του, πήγε προετοιμασμένη με καλές ερωτήσεις.

Όπως λέει όμως η ίδια, «δεν το έκανα γιατί ήθελα δουλειά. Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο προσέγγισα τους ανθρώπους». «Το έκανα γιατί ήθελα να γίνω πιο στοχαστική. Στην περίπτωση [της Berkshire], εξελίχθηκε σε αυτό,» τονίζει.

Για την Britt Cool, το να βρεις τα «ναι» ανάμεσα στα «όχι» εξαρτάται από το να έχεις επιμονή και υπομονή. 

«Απαιτεί πειθαρχία, χρόνο και ενέργεια για να το κάνεις. Και να επενδύεις σε αυτό,» υπογραμμίζει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Berkshire Hathaway: Αύξηση 7% των λειτουργικών κερδών στο β’ τρίμηνο- Στα 150 δισ. δολ. τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο Warren Buffett λέει ότι δεν ανησυχεί για την υποβάθμιση των ΗΠΑ από Fitch

Warren Buffett: Η σύζυγός του αρνήθηκε να πληρώσει 4 δολάρια για ένα καφέ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News