Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 20:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό

Η δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό

Η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επεκτάθηκε με πιο συγκρατημένο ρυθμό τον Ιούλιο, αφού περιορίστηκε εν μέρει από την επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης.

Ο δείκτης υπηρεσιών του Institute for Supply Management μειώθηκε κατά 1,2 μονάδες στις 52,7 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg. Οι μετρήσεις πάνω από 50 δείχνουν επέκταση, αν και το πιο πρόσφατο ποσοστό ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός, ότι η μέτρηση της απασχόλησης του ISM σε παρόχους υπηρεσιών έδειξε ελάχιστες προσλήψεις κατά τη διάρκεια του μήνα. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν, αν και αυτοί οι δείκτες συνέχισαν να απεικονίζουν τη σταθερή ζήτηση των καταναλωτών για υπηρεσίες.

Παράλληλα οι εκκρεμείς παραγγελίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και οι εξαγωγές αυξήθηκαν με υγιή ρυθμό.

Δεκατέσσερις κλάδοι ανέφεραν ανάπτυξη τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών, των καταλυμάτων και των υπηρεσιών διατροφής.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο μεταποιητικός τομέας δυσκολεύεται υπό το βάρος των αυξανόμενων επιτοκίων, ο τομέας των υπηρεσιών – ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας που περιλαμβάνει τον τουρισμό και άλλες εμπειρίες – έχει αποδειχθεί πολύ πιο ανθεκτικός.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο Warren Buffett λέει ότι δεν ανησυχεί για την υποβάθμιση των ΗΠΑ από Fitch

ΗΠΑ: Επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στο νέο Κινέζο ΥΠΕΞ Wang Yi

ΗΠΑ: Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, λέει ο CEO της Ares

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News