Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 16:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στη μετοχή της Infineon μετά τη δημοσίευση των προοπτικών κέρδους 

«Βουτιά» στη μετοχή της Infineon μετά τη δημοσίευση των προοπτικών κέρδους 

Βουτιά κάνει η μετοχή της Infineon, καθώς οι προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών της αγοράς. Επίσης, η γερμανική κατασκευάστρια τσιπ δήλωσε ότι τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των νέων επενδύσεων και των δαπανών σε εξοπλισμό που παραμένει σε αδράνεια, έχουν αυξηθεί.

Το περιθώριο κέρδους εξαιρώντας τυχόν έκτακτα στοιχεία αναμένεται να φτάσει στο 25% το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε η Infineon. Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση των αναλυτών διαμορφωνόταν στο 26%, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg.

Η Infineon ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει το εργοστάσιό της στη Μαλαισία. Πρόκειται για μία πρόσθετη επένδυση σε αυτή που ήδη έχει ανακοινώσει για ένα εργοστάσιο στη Δρέσδη.

Εν τω μεταξύ, το κόστος για τα εργοστάσια που δεν χρησιμοποιούνται πλήρως, τα λεγόμενα κόστη αδράνειας, συνέβαλαν επίσης στη μείωση των περιθωρίων, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Sven Schneider. Απέδωσε το εν λόγω γεγονός στην αδυναμία στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, «άρα τα εργοστάσια είναι λίγο πιο άδεια αυτή τη στιγμή».

Τα περιθώρια του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και οι προοπτικές για πιθανή μείωση της κερδοφορίας ανησυχούν τους επενδυτές, δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies, Janardan Menon. Τα μειωμένα περιθώρια κέρδους στον βασικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της εταιρείας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, είπε, ενώ σημείωσε πως η αγορά ημιαγωγών έχει «μικτή εικόνα».

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 10% στις 1:49 μ.μ. στη Φρανκφούρτη μετά από μία πτώση νωρίτερα έως και 12%, τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2020. Η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 21% φέτος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ-Ευρώπη: Ανήσυχες από την επέλαση της Κίνας στα τσιπ παλαιότερης γενιάς

Από έλλειψη σε υπερπροσφορά: «Πονοκέφαλος» τριών ετών στην αγορά των τσιπ

Η ΕΕ δίνει 43 δισ. ευρώ για την παραγωγή τσιπ

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News