Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 13:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BMW: Υπερδιπλασιάστηκαν οι παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων- Αγώνας να φτάσει την Tesla

BMW: Υπερδιπλασιάστηκαν οι παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων- Αγώνας να φτάσει την Tesla

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επενδύει περαιτέρω η BMW AG, αφού οι παραδόσεις οχημάτων με μπαταρία του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων υπερδιπλασιάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το γεγονός ότι οι αγοραστές δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα σημαίνει ότι η BMW «επενδύει περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί στην παγκόσμια αύξηση της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε την Πέμπτη ο Οικονομικός Διευθυντής Walter Mertl. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι αναπτυξιακές δαπάνες αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα πέμπτο σε 1,84 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Το επόμενο έτος, το ποσοστό των παραδόσεων EV πρόκειται να αυξηθεί τουλάχιστον στο ένα πέμπτο, δήλωσε η BMW.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν να φτάσουν την Tesla Inc., η οποία περνάει πολύ μπροστά στον παγκόσμιο αγώνα πωλήσεων EV μετά από επιθετικές μειώσεις τιμών. Παράλληλα, στην Κίνα, τη σημαντικότερη αγορά για τα γερμανικά Volkswagen, BMW και Mercedes-Benz, τοπικοί κατασκευαστές όπως η BYD Co. κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο στις πωλήσεις EV.

Ενώ η ζήτηση για τα πολυτελή αυτοκίνητά της παραμένει ισχυρή, η BMW προειδοποίησε την Τρίτη ότι το αυξημένο κόστος για ανταλλακτικά μειώνει τις ταμειακές ροές της, ενώ ανέφερε επίσης ως περιορισμό ζητήματα logistics. 

Τα κέρδη του ομίλου BMW προ τόκων και φόρων αυξήθηκαν 28% στα 4,34 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,23 δισ. ευρώ. Οι αποδόσεις των αυτοκινήτων αυξήθηκαν στο 9,2%.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι 7 μεγάλοι ανταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν 30.000 φορτιστές

Σε συνομιλίες Exxon, Tesla, Ford, Volkswagen για την προμήθεια λιθίου

Mercedes-Benz: Αύξηση των προβλέψεων για το 2023 λόγω της βελτίωσης των τιμών των οχημάτων της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News