Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 22:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, λέει ο CEO της Ares

ΗΠΑ: Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να διαρκέσει άλλα δύο χρόνια, λέει ο CEO της Ares

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ares Management Corp. δήλωσε ότι η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να συνεχιστεί για δύο ακόμη χρόνια και ότι αναμένει ευκαιρίες για να πάρει περισσότερα χαρτοφυλάκια δανείων από τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να επιδιώξει πρόσθετες συμφωνίες παρόμοιες με αυτή που πέτυχε τον Ιούνιο με την PacWest Bancorp για την αγορά δανείων εξασφαλισμένων με περιουσιακά στοιχεία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Arougheti στην ενημέρωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την Τρίτη.

«Βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια της μετάβασης στην τραπεζική αγορά», δήλωσε ο Arougheti. Ο CEO που αναμένει περισσότερη ενοποίηση στον κλάδο, πρόσθεσε. «Με αυτή την ενοποίηση, νομίζω ότι θα δούμε ευκαιρίες αγοράς δευτερογενών περιουσιακών στοιχείων και μειωμένο ανταγωνισμό στην πρωτογενή αγορά».

Οι τράπεζες της Wall Street θα μπορούσαν επίσης να αναζητήσουν συνεργασίες με πιστωτικές εταιρείες όπως η Ares, καθώς προσπαθούν να διαχειριστούν τους νέους κεφαλαιακούς κανόνες που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, είπε. 

«Ο αριθμός των συζητήσεων που κάνουμε γύρω από τέτοιου είδους συναλλαγές έχει αυξηθεί, και αυτό εμφανίζεται πρώτα και κύρια στις εναλλακτικές πιστωτικές δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Arougheti.

Οι μετοχές της Ares έφθασαν στο υψηλό ρεκόρ των 103,03 δολαρίων στις 14:18 μ.μ. στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Οι εταιρείες ιδιωτικών συμμετοχών είναι από τους λίγους επενδυτές με το απαιτούμενο κεφάλαιο και την απαραίτητη όρεξη να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται από μεγαλύτερες τράπεζες. Ωστόσο, οι εταιρείες αυτές έχουν απογοητευτεί σε ορισμένες από τις προσπάθειές τους να επωφεληθούν από την πρόσφατη αναταραχή του κλάδου. 

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέλεξαν άλλες τράπεζες για να απορροφήσουν τις επιχειρήσεις των χρεοκοπημένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Silicon Valley Bank και η Signature Bank. Η πρόσφατη συμφωνία της PacWest για συγχώνευση με την Banc of California, η οποία υποστηρίζεται από ιδιωτικά κεφάλαια, μπορεί να σηματοδοτήσει την αλλαγή των συσχετισμών.

Η Ares προβάλλει τα πλεονεκτήματά της στην ιδιωτική πίστη, καθώς επιδιώκει μια φιλόδοξη προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων σε 30 funds, με στόχο να ξεπεράσει τα 57 δισ. δολάρια που συγκέντρωσε πέρυσι σε μετρητά. 

Η εταιρεία συγκέντρωσε 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστες νέες δεσμεύσεις κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με αιχμή 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες στρατηγικές στην πιστωτική ομάδα της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν σε 377,6 δισ. δολάρια στις 30 Ιουνίου, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ares ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο πραγματοποίησε κέρδη μετά από τους φόρους ύψους 292,2 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη που σχετίζονται με τις αμοιβές αυξήθηκαν κατά 21% σε 266,1 εκατομμύρια δολάρια. Τα διαθέσιμα κεφάλαια ανήλθαν σε 95,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News