Business & Finance Δευτέρα 31/07/2023, 17:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 30% στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου τον Ιούλιο 

Μείωση 30% στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου τον Ιούλιο 

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο αναμένεται να σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στη τιμή του φέτος, καθώς η ύφεση της βιομηχανικής δραστηριότητας και τα ισχυρά αποθέματα αντισταθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση της ζήτησης για κλιματισμό το καλοκαίρι.

Τα συμβόλαια αναφοράς βρίσκονται σε καλό δρόμο για πτώση περίπου 30% τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Οι τιμές έχουν πέσει πάνω από 65% φέτος, ακόμη και μετά την άνοδο τον Ιούνιο, καθώς η Ευρώπη αντιμετώπισε καύσωνες και οι απροσδόκητες διακοπές στη Νορβηγία πυροδότησαν ανησυχίες σχετικά με τη μείωση των προμηθειών πριν από το χειμώνα.

Το διαρκές έλλειμμα ζήτησης επέτρεψε στην περιοχή να ενισχύσει τα επίπεδα αποθήκευσης, τα οποία είναι πλέον πολύ πάνω από τον εποχιακό μέσο όρο στο 85%.

Ωστόσο, η αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης παραμένει εύθραυστη. Οι διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κρύος χειμώνας ή ο αυξημένος ανταγωνισμός για υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Ασία μπορεί να ωθήσουν τις τιμές υψηλότερα.

Το BloombergNEF προβλέπει ότι μια σημαντική μείωση της προσφοράς φυσικού αερίου πρόκειται να καθυστερήσει την Ευρώπη από να φτάσει το 100% στα αποθέματα κατά σχεδόν δύο μήνες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αύξηση της χονδρικής τιμής ρεύματος φέρνει η αυξημένη ζήτηση

Σε κρίση τα offshore αιολικά – Τίτλοι τέλους σε έργα δισεκατομμυρίων

Οι «μαύρες τρύπες» στην ενέργεια: Στενεύουν τα περιθώρια για επιδοτήσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News