Business & Finance Παρασκευή 28/07/2023, 18:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Η μείωση τιμών οδηγεί το καταναλωτικό κλίμα στα ύψη του 2021 

ΗΠΑ: Η μείωση τιμών οδηγεί το καταναλωτικό κλίμα στα ύψη του 2021 

Το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιούλιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να υποχωρεί.

Αναλυτικότερα ο δείκτης κλίματος σκαρφάλωσε στο 71,6 από 64,4 τον περασμένο μήνα. 

Όπως έδειξαν στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg, οι καταναλωτές αναμένουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 3,4% το επόμενο έτος, ελαφρώς υψηλότερο από το 3,3% που αναμενόταν τον Ιούνιο. Παράλληλα εξακολουθούν να βλέπουν το κόστος να αυξάνεται κατά 3% τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

Ωστόσο οι Αμερικανοί γίνονται πιο αισιόδοξοι αναφορικά με την οικονομία, καθώς τα μισθολογικά κέρδη ξεπερνούν επιτέλους τον πληθωρισμό και η ανεργία παραμένει χαμηλή. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας στην αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση.

Τέλος, το ποσοστό των καταναλωτών που κατηγορούν τις υψηλές τιμές για τη διάβρωση του βιοτικού τους επιπέδου μειώθηκε στο 36%, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση. Αν και οι καταναλωτές που κατηγορούν τον πληθωρισμό και παράλληλα λαμβάνουν χαμηλό εισόδημα, αυξήθηκαν.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Θετικό ξέσπασμα της Wall Street στα στοιχεία του πληθωρισμού

Μήπως έχει ήδη τελειώσει η ύφεση της Ευρώπης; 

Βγήκε από την ύφεση η Γερμανία – Θετική η ανάπτυξη σε Γαλλία, Ισπανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News